Helyi közélet

2012.12.17. 17:49

Kisdiákok rajzai képeslapokon

Miskolc - A miskolci polgármesteri hivatal pályázatot hirdetett helyi általános iskolások számára, hogy idén az ő rajzaik díszíthessék a város vezetőinek karácsonyi képeslapjait.

Miskolc - A miskolci polgármesteri hivatal pályázatot hirdetett helyi általános iskolások számára, hogy idén az ő rajzaik díszíthessék a város vezetőinek karácsonyi képeslapjait.Az alsó tagozatos diákoktól azt kérték, hogy rajzolják le, milyennek látják ők azt az üdvözlőlapot, melyet szívesen postára adnának karácsonykor.

A pályázat végeredménye alapján Kriza Ákos polgármester Paál Kira, a Szabó Lőrinc Általános Iskola második osztályos tanulójának tervéből készült képeslapot, Pfliegler Péter alpolgármester pedig Zsákai Csenge, a Rónai Ferenc Általános Iskola második osztályos tanulójának képeslapját küldi majd el. Kiss Gábor alpolgármester a Szabó Lőrinc Általános Iskola második osztályos diákja, Bártfay Emma, Zsiga Marcell alpolgármester pedig Kótai Fruzsina, a Munkácsy Mihály Általános Iskola 2. osztályosának, míg Csiszár Miklós jegyző Krivácsi Zoé, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1. osztályosa terve alapján készült üdvözlőlapot adja postára.

A legjobb öt munka tulajdonosát kreatív csomaggal díjazták, a különdíjasok (Csoma Dalma, Domokos Szonja, Garad Helga, Balogh Balázs, Duró Ptera, Horváth Viktor) pedig ajándékcsomaggal lesznek gazdagabbak – az elismeréseket Kiss Gábor alpolgármester adta át a diákoknak.

Kiss Gábor alpolgármester elmondta: összesen 16 iskolából mintegy 500 alsós diák pályamunkája érkezett be a határidőig, melyet egy háromtagú zsűri – Homonna György festőművész-tanár, Felvinczy Csongorné rajztanár és Balláné Juhász Ildikó báb- és díszlettervező – értékelt. Az alpolgármester ajándékcsomaggal jutalmazta a zsűri által legjobbnak ítélt alkotások készítőit.

A díjazással egy időben kiállítás nyílt a beérkezett csaknem 500 pályamunkából, mely egészen vízkeresztig megtekinthető a Városháza új aulájában.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában