Helyi közélet

2012.12.22. 17:31

Hatalmas sikert hoztak az Adventi korzók

Kazincbarcika - Minden előzetes várakozást felülmúló sikert aratott az „Adventtől új évig” programsorozat Kazincbarcikán.

Kazincbarcika - Minden előzetes várakozást felülmúló sikert aratott az „Adventtől új évig” programsorozat Kazincbarcikán.A három tematikus adventi játszóház a Gyermekek háza-Kézművesházban, a városi Mikulás, a „Mikulás Sportvarázs” Babos Timivel és a három „Adventi korzó” az egész település lakosságát megmozgatta.

A korzók ideje alatt a város Fő tere a hideg és a szemerkélő eső ellenére is megtelt advent vasárnapjain, ami nem csoda, hiszen ingyenes, ugyanakkor színvonalas programok várták kora esténként az érdeklődőket.

Az „Adventi korzókon” olyan sztárvendégek léptek föl, mint Tóth Gabi, Sipos F. Tamás, a Los Andinos és a Varga Feri-Balássy Betty duó.

A rendezvényeket a város önkormányzatának megbízásából a Barcika Art Kft. szervezte, de a programok sikeréhez helyi civilszervezetek, vállalkozások és cégek is hozzájárultak.

Betlehemi lánggal várják a karácsonyt

Vasárnaponként egy-egy gyertyát is meggyújtottak a város egyedi tervezésű adventi koszorúján. A negyedik gyertyára december 23-án kerül sor a „Záró adventi korzón”. Délelőtt tíztől a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium alkalmi kórusa énekel vidám karácsonyi dalokat, de Haszon Gyula amatőr művész trombitajátékában is gyönyörködhet majd a közönség Kazincbarcika Fő terén. Ezt követően a 165. sz. Jókai Mór Cserkészcsapat közreműködésével megérkezik a betlehemi láng.

A láng a betlehemi Születés-bazilika örökmécseséből való, amit minden évben bécsi közvetítéssel Magyarországra is elhoznak a cserkészek. A „Záró adventi korzón” ezzel a lánggal gyújtják meg a város negyedik adventi gyertyáját.

Új évi melódiák

Az utolsó korzó előtti napon véget ér a „Muzsikáló templomok”-koncertsorozat is. December 22-én 16.30-tól Szabó Balázs orgonaművész lép fel a Szent Család-templomban.

December 24-én 19.00 órától megtartják a fáklyás felvonulással, tűzijátékkal egybekötött „Egyházak karácsonyát”, amit Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Barcika Art Kft. és a helyi egyházak idén is közösen rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában