Helyi közélet

2012.12.14. 17:56

Füzér a legszebb magyar település

Füzér - A siker titka: a vár, a táj és a helyi közösség ereje.

Füzér - A siker titka: a vár, a táj és a helyi közösség ereje.Néhány nappal ezelőtt a II. Nemzeti Vidékfejlesztési Nap keretében - amelyet Budapesten a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban rendeztek meg - Mezőszentgyörgyi Dávid a Nemzeti Agrár-szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet főigazgatója és Varjú Frigyes, az Echo Televízió Hírigazgatója átadta a nézők által odaítélt Legszebb Magyar Település-díjat Füzér polgármesterének, Horváth Jenőnek.

A televízió május óta csaknem 30 települést mutatott be vasárnaponként, ám a versenybe benevezett falvak, városok közül a nézők és egy társadalmi zsűri a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Füzért tartotta a legszebbnek. A csodálatos tájjal, és a felújítás előtt álló várral (a Füzéri Vár a község központi eleme, fő turisztikai látványossága) büszkélkedő falu a fináléban Birjánt és Hosszúpereszteget előzte meg. A győztes helység a tévé jutalomként három hónapon át beszámol minden ott történt eseményről.

Kezdődik a teljes rekonstrukció

- Rendkívül megtisztelő településünk számára a díj! - jelentette ki az Észak-Magyarország érdeklődésére Horváth Jenő, a félezres lélekszámú Füzér polgármestere. - Több szempontot vett figyelembe a zsűri és a szavazás, ezért még inkább értékes a díj. Ugyanakkor mind Zemplénben, mind a megyében több olyan település van érzésem szerint, amely megérdemelte volna az elismerést.

A község első embere szerint a vár, a páratlan adottságú táj és a helyi közösség együttese ereje az, amiért idén Füzér elnyerhette a Legszebb Magyar Település-díjat. Horváth Jenő elárulta azt is, hogy a település bátran használni fogja marketing eszközeiben a nekik ítélt címet.

- Jövő tavasszal kezdődik a Füzéri Vár teljes rekonstrukciója, azonban hangsúlyoznám, hogy a vár látogatható lesz! Sőt, terveink szerint látogatóink betekinthetnek az építkezés folyamatába is. - tette hozzá a zempléni község polgármestere.

Mint ismeretes korábban több mint 1,3 milliárd forintot nyert pályázati úton a Füzéri Várgondnokság a Füzéri vár rekonstrukciójára, amely két évig tart majd.

ÉM-JLI


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában