Helyi közélet

2012.12.14. 19:14

Erzsébet fürdő - A város lecsúszott a visszavásárlásról

Miskolc - Az Erzsébet fürdő mögötti részre lejárt a város visszavásárlási joga. A terület 65 millió forintba került volna.

Miskolc - Az Erzsébet fürdő mögötti részre lejárt a város visszavásárlási joga. A terület 65 millió forintba került volna.A WNT Hotel és Idegenforgalmi Kft. tulajdonában lévő – jelenleg parkolóként működő – terület egy részét a város november 16-ig visszavásárolhatta volna. A korábbi városvezetés ugyanis úgy adta el az 1636 négyzetméteres részt, hogy 40 ezer forintos négyzetméter áron, idén november 16-ig visszavásárlási joga volt az önkormányzatnak.

Rostás László főépítész portálunknak is többször nyilatkozta, hogy az önkormányzatnak tervei vannak az ingatlannal – például fürdőt építenének oda, de a főtér építése szempontjából is stratégiai fontosságú – ennek ellenére nem jelentették be vételi szándékukat. A területet egyébként a 2000-es évek közepén vásárolta meg a tulajdonos, hogy szállodát és fürdőt építsen. Nyert is egy pályázatot, de az építési szabályzat többszöri módosítása miatt nem tudta megépíteni. Az első módosítást még az előző városvezetés, illetve főépítész tette, akkor a tér beépítési magasságát csökkentették. Emiatt vásárolt meg plusz területet a kft. a várostól, és terveztette át a szállodát. Majd a mostani városvezetés is módosította: egy gyalogúttal kettévágva az ingatlant. A tulajdonos álláspontja szerint ez nagy mértékben hátráltatta a projektet. Azt is elmondták: az elszenvedett kárukat jogi úton fogják érvényesíteni, és nem csupán az ingatlanárát, hanem a projekt árát követelik majd a városon. Hangsúlyozták: ez tízszerese annak az összegnek, amennyiért a város visszavásárolhatta volna azt a részt.

Válasz nélkül

Kedden megkerestük az önkormányzatot is, kíváncsiak voltunk, mi a tervük a területtel, elkezdtek-e valamilyen egyeztetést a tulajdonossal, mennyi pénzt különítettek el a visszavásárlásra, ha kifut a város a visszavásárlási határidőből, akkor mi történhet. Kérdéseinkre azonban még nem kaptunk választ.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában