Helyi közélet

2012.12.18. 11:03

AZ ÉMÁSZ helyett az EON-t választotta Miskolc

Miskolc - A városháza egyes intézményei szerződést bontottak az ÉMÁSZ-szal, az EON-tól veszik az áramot.

Miskolc - A városháza egyes intézményei szerződést bontottak az ÉMÁSZ-szal, az EON-tól veszik az áramot.Portálunk megbízható forrásból értesült arról, hogy az önkormányzat egyes intézményeinél nem az ÉMÁSZ nyert a közbeszerzési eljáráson. Információink szerint igaz, hogy az EON olcsóbb árajánlatot tett, de az ÉMÁSZ eddig is többmillió forinttal támogatta évente Miskolcot, annak intézményeit.

A legutóbbi az a kétmillió forintos felajánlás volt, amelyet hétfőn adtak át a Miskolci Családsegítő Szolgálatnak, amelynek vezetője arról beszélt, ez az összeg egy egészéves programjukat, helyiségfelújításukat fedezi. De az Operafesztivált és a Miskolci Nemzeti Színházat is támogatta az áramszolgáltató.

Az ÉMÁSZ-nál is érdeklődtünk, de nem szerettek volna nyilatkozni a témában. Az önkormányzatnak pedig a következő kérdéseket tettük fel hétfőn: "Miért bontottak szerződést az áramszolgáltatóval? Miért az EON-nal kötnek szerződést? Ha jól tudjuk, a város közel 1 milliárd forinttal tartozik az ÉMÁSZ-nak, ezt hogyan rendezi? Mit nyer a szerződésbontáson a város, hiszen az ÉMÁSZ többször is támogatta Miskolcot?" Ezekre a kérdésekre azonban még nem kaptunk választ.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában