Helyi közélet

2012.12.10. 22:06

Arcok a megyéből: Major Ágnes, az egyetemi lap újságírója - Ágnes nem számított a díjra

Miskolc - Az idei Furmann Dávid-díjas magyar szakos egyetemista Major Ágnes nagyon büszke az elismerésre.

Miskolc - Az idei Furmann Dávid-díjas magyar szakos egyetemista Major Ágnes nagyon büszke az elismerésre.Ötödik alkalommal adták át nemrégiben a Furmann Dávid Alapítvány díját, amely a fiatalon elhunyt politológusnak, a Miskolci Egyetem egykori hallgatójának állít emléket. Furmann Dávid egykor a Miskolci Egyetem lapjában, a MERt-ben is írt - az évente odaítélt díj erre is emlékeztet. Idén Major Ágnes, az egyetemi lap újságírója kapta az elismerést. Ágnes mesterfokozaton magyar szakos hallgató Miskolcon. Úgy véli, hogy az irodalom az, amivel a jövőben komolyan foglalkozni szeretne.

- Tavaly szeptembertől vagyok a MERt szerkesztőségének tagja és a kultúra, a színház az a terület, amelyekről időről időre beszámolok a lapban - nyilatkozta az Észak-Magyarország érdeklődésére ifjú kollégánk, aki mindezek mellett szívesen ír könyvajánlókat és tudósít a Bölcsészettudományi Kar életéről.

Elárulta azt is, hogy korábban nem igazán gyakorolta hivatásszerűen az írást, igaz mivel bőcsi, az ottani televíziónál belekóstolt a riporterkedésbe.

Érdekes, de tény, hogy Ágnes középiskolai tanulmányait a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte el, ahol furulyázott és táncolt népzene szakon. Majd ezután váltott az írásra, az irodalomra. „Folyamatosan tovább szeretném magam képezni” - vallotta meg.

Major Ágnes a Furmann Dávid-díj kapcsán elárulta, hogy tavaly is ott volt az átadó ünnepségen, amikor is Holló Mária érdemelte ki az elismerést.

Meglepődött

- Nem számítottam arra, hogy az idén én lehetek a díjazott. Meglepődtem - mondta. - Rendkívül jól esett a kollégáktól azt hallani, hogy megérdemlem a díjat.

A MERt újságírója ugyanakkor fontosnak tartotta kiemelni azt is, hogy sajnos nem ismerte Furmann Dávidot, ám a díj mellé kapott egy könyvet, amely a fiatalon elhunyt tehetséges politikus írásait is tartalmazza.

- Elolvasva Furmann Dávid cikkeit még jobban megerősödött bennem az, hogy nagyon büszke vagyok a díjra és hogy az írással kell foglalkoznom! - jelentette ki Major Ágnes.

Az eddigi díjazottak: Tajthy Ákos (2008), Putz Orsolya (2009), Kiss Judit (2010), Holló Mária (2011).

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában