Helyi közélet

2012.12.13. 20:44

Annamária is dalra fakadt

Abaújkér, Miskolc - Annamária arra vágyott, hogy valaki énekeljen neki. Hát két autónyi dalos csapat fel is kerekedett...

Abaújkér, Miskolc - Annamária arra vágyott, hogy valaki énekeljen neki. Hát két autónyi dalos csapat fel is kerekedett...Barta Ildikó, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára, karvezetője azzal kereste meg portálunkat: írjunk a musicalről, amely egy ifjúsági könyv alapján született. A regény többek között arra tanít: hinnünk kell magunkban ahhoz, hogy segíteni tudjunk magunkon és másokon is. Ennek kapcsán említettük meg az abaújkéri lány, Sóvári Annamária kérését. Ildikó csupán annyit kérdett: egyedül jöjjön, vagy többedmagával. Jól tudta, tanítványaira is számíthat, s akadtak felnőtt kísérők is, akik bevállalták a szállítást. Így a miénkkel együtt három autónyi látogató kopogtatott be Annamáriához, aki nem tudta mire számíthat, csak azt: valami meglepetés készül csütörtökön.

Annamária ott ült, ugyanabban a pózban, épp csak az asztal túloldalán, mint mikor utoljára meglátogattuk. Előtte egy csodálatos mézeskalács házikó, tegnap kapta, csomagban. Ám előtte is sok minden érkezett a cikk óta, és sorolja is, ami csak eszébe jut, miközben az eddig ismeretlen vendégek a konyhában előkészülnek. A bemutatkozás után felsorakoznak, szemben Annamáriával, s felcsendül az első karácsonyi dal, majd sorban a többi. Tisztán csengőn, szívből jövőn. Mintha az angyalok kara énekelne. Eltűnik a kezdeti zavar, s Annamária betegségtől eltorzult arcát mosoly szépíti meg.

Ildikó arra készült, hogy az utolsó dalt közösen éneklik el Annamáriával. Ám még mielőtt erre sor kerülne, Annamária magától dalra fakad. A ráadás a Varázsdal a musicalből: a zenei kísérethez magukkal hozták a technikát, de Ildikó éneke élő. Élő, s erőt adó.

A szeretet erejétől

Átadjuk az ajándékokat, mi is (egy idős tanárnő és a lánya küldte), s Ildikóék is, amelyeket rájuk bíztak. Ruhanemű, csizma, élelem, édesség, pénz – no és a könyv: Mandralínia, a harcosok földje. Ennek kapcsán kibontakozik a meghitt beszélgetés, és a magányos lány, akinek nyelve egy hónapja még görcsösen küzdött a szavakkal, kinyílik, tisztán és szabatosan vall érzelmeiről, vágyairól, álmairól. Nem remélt ajándék tőle, nekünk. Annamária azzal a szent elhatározással búcsúzik tőlünk: csak a szívére haladva ő is elindul a harcosok földjén.


Köszönet a segítőknek

Annamáriáéknak, november 19-i cikkünk után sok olvasónk nyújtott segítséget, amelyet ezúton is köszönnek, köszönünk. Kaptak pénzt, amiből kéthavi tüzelőt tudtak venni, továbbá konyhabútort és sok egyebet, A ruhaneműk között volt jó meleg kabát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában