Helyi közélet

2012.11.22. 18:19

Vigyázzunk környezetünkre és mások egészségére! - Felhívás

Miskolc - Ne égessük az avart és a kerti hulladékokat - van más lehetőség is!

Miskolc - Ne égessük az avart és a kerti hulladékokat - van más lehetőség is!A fűtési szezonban Miskolcon is komoly gondot jelent a szállópor koncentráció megemelkedése. Ilyenkor – a rendelettől függetlenül is - tilos az avar és kerti hulladékok égetése. Az égetést azonban egész évben helyi rendelet szabályozza.

A 16/2005 helyi rendelet szerint azokon a területeken, ahol a hulladék elszállítása megoldott (hulladékkezelési közszolgáltatásba bekapcsolt terület) tilos az avar égetése! Az avart és kerti hulladékot ezeken a területeken a kommunális hulladékgyűjtő edénybe kell elhelyezni!

Azokon a területeken, ahol nem megoldott a hulladék elszállítása (nincs a terület bekapcsolva a hulladékkezelési közszolgáltatásba) a kerti hulladék égetése itt is csak novemberben és áprilisban engedélyezett, de csak munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között, szélcsendes időben és úgy, hogy az mások egészségét ne veszélyeztesse! Munkaszüneti napokon tilos az égetés!

Tilos az égetés a város közterületein (pl. utak mentén, a tereken, parkokban és a lakótelepi zöldterületeken). Ezekben az övezetekben az avart és kerti hulladékot a kommunális hulladékgyűjtő edényekben kell elhelyezni!

A Miskolci Polgármesteri hivatal arra kéri a lakosságot, hogy ne terheljék a környezetet a kerti hulladék égetésével! Az összegyűjtött avart, kerti zöldhulladékot inkább a városban található hulladék lerakók valamelyikében helyezzék el. A Bogáncs utcai, József Attila utcai és a Lorántffy Zsuzsanna utcai hulladékudvarok hét közben 10 órától 18 óráig, szombaton pedig 8-16 óráig tartanak nyitva. A zöldhulladékot Hejőpapiba szállítják, ahol komposztálják.

- Dobos Tímea szóvivő, M.M.J.V. Polgármesteri Hivatal -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában