Helyi közélet

2012.11.22. 18:15

Versenyképesség: új erőforrások az egyetemek

Miskolc - Az egyetemek és az ipar közötti szoros együttműködést szorgalmazzák a szakemberek.

Miskolc - Az egyetemek és az ipar közötti szoros együttműködést szorgalmazzák a szakemberek.„Az európai ipar versenyképességének növelése – az egyetemek, mint új erőforrás” – ez a vezértémája annak a háromnapos nemzetközi, tudományos konferenciának és szakmai kiállításnak, mely csütörtökön kezdődött a Miskolci Egyetemen. Az International Forum of Mechanical Engineering tanácskozást hazánkban a Miskolci Egyetemen rendezik meg először. Az IFME konferenciák fő célkitűzése az ipar és az egyetemek közötti együttműködések szorosabbá tétele, a gépészeti iparágakat és a gépészmérnöki tevékenységeket átfogó oktatási, kutatási, fejlesztési és innovációs területeken. Az európai uniós dimenzióban gondolkodó fórum ugyanakkor lehetőséget biztosít az ipari és az egyetemi szféra képviselőin kívül a társadalmi szektor döntéshozó pozícióiban lévő személyek közötti szakmai találkozásra is.

Több mint 10 országból

A háromnapos rendezvény első napja az ipari kutatás, fejlesztés és innováció problémáinak köréhez kapcsolódott. A konferencia vezető bizottsága finn, német és osztrák képviselőkből áll, elnöke a finn Mikko R. Salminen professzor. Az előadók és moderátorok meghívott neves hazai és külföldi személyiségek, ipari vezető szakemberek, elismert oktatók és kutatók, helyi és regionális vezetők, politikusok. A rendezvényt több mint 10 ország közel 120 résztvevője tiszteli meg. Többségük az ipar és a felsőoktatás érintett szakemberei, de az ipari kamarákat, a minisztériumokat, a politikai döntéshozókat is sokan képviselik.

ÉM - Hegyi Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában