Helyi közélet

2012.11.26. 21:17

Vadász találta meg az eltűnt férfit

Bánhorváti - Három éjszakát töltött az erdőben, talán a tüdőgyulladás mentette meg az életét.

Bánhorváti - Három éjszakát töltött az erdőben, talán a tüdőgyulladás mentette meg az életét.Egy vadász találta meg azt a 31 éves kazincbarcikai férfit, aki múlt héten hétfőn gombászni indult az erdőbe. A férfi Barcikát Tardona felől hagyta el, de napokig nem lehetett tudni, merre jár. A férfit a rendőrök és a családja szinte azonnal keresni kezdték, mert epilepsziás; attól tartottak, hogy valahol rohamot kapott, és magatehetetlenül fekszik az erdőben, s végül kihűl. A férfit családja egyre kétségbeesettebben kereste, végül egy vadász bukkant rá csütörtökön délután.

Tóth Mihály kocsival hajtott a Bánhorváti határában lévő vadászles irányába, egy kietlen erdei úton. „Arra lettem figyelmes, hogy az út közepén egy fél pár cipő hever, majd egy farmernadrágot láttam. Már éppen azon kezdtem zsörtölődni, hogy ki az, aki ide hordhatja a szemetet, amikor oldalra pillantottam, és az árokparton megláttam a fiatalembert”, mesélte Tóth Mihály a megtalálás pillanatairól.

„A szemén láttam, hogy nem ittas, aztán ismerősnek tűnt, mintha a tévében láttam volna a képét. Visszatolattam, és kérdeztem tőle, hogy minden rendben van-e, de nem válaszolt”, folytatta Tóth Mihály, aki azonnal hívta a vadásztársasága elnökét, Lezák Zoltánt és szólt neki, hogy valószínűleg megtalálta a hétfőn eltűnt fiatalembert, értesítse a rendőröket. „Először nem mertem hozzányúlni; ha valamilyen sérülése van, csak nagyobb bajt okozhatok, de terítettem alá egy pokrócot, és betakartam.”, folytatta. A fiatalembert Lezák Zoltánnal közösen vitték le a faluba a terepjárón, majd átadták a mentőknek, akik azonnal szakszerűen ellátták. „Megvizsgálták, megmérték a vérnyomását, lázát”, mondta Tóth Mihály. Ez utóbbi kicsit magas volt, kiderült, a férfi tüdőgyulladást kapott; talán éppen ez a hőemelkedés mentette meg a kihűléstől.

A férfi még kórházban van, állapota lassan javul. Tóth Mihály elhatározta, ha felépül, meglátogatja. „Csak azt tettük, amit szerintem minden más normális ember is megtett volna a helyünkben”, tette még hozzá.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában