Helyi közélet

2012.11.30. 19:55

Távhőügy - Van, ahol sikerült megegyezni...

Hódmezővásárhely, Miskolc - Jelentősen, 300 ezer forinttal csökkentették méltányosságból a vásárhelyi Kovács Tündéék extrém magas, 496 ezer forintos fűtésszámláját, írta nemrégiben a Délmagyar című lap.

Hódmezővásárhely, Miskolc - Jelentősen, 300 ezer forinttal csökkentették méltányosságból a vásárhelyi Kovács Tündéék extrém magas, 496 ezer forintos fűtésszámláját, írta nemrégiben a Délmagyar című lap.Hivatkoznak egy korábbi írásukra, miszerint Kovács Tünde 1,5 évvel ezelőtt költözött párjával egy panelprogramos, 54 négyzetméteres lakásba. Nem akart hinni a szemének, amikor megkapták a távfűtés elszámolási számlát – 496 ezer forintot kellene ráfizetniük, holott csak egy szobát fűtöttek.

A távfűtést végző helyi cég, a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató (HVSZ) Zrt. az extrém fűtésszámla kivizsgálására intézkedési tervet dolgozott ki. Ennek végeredménye, hogy az új számlát 200 ezer forintra csökkentették.

– Eddig is az volt, és a jövőben is az lesz a célunk, hogy a fogyasztók annyit fizessenek, amennyit fűtöttek, ne pedig irreális összegeket kapjanak – nyilatkozta Ádók János igazgató a lapnak.

A történet azért lehet izgalmas megyénkben, mert itt is sok gondot okoznak az irreálisan magas távhőszámlák.

Lapunk cikksorozatban foglalkozott a témával. Beszámoltunk – többek között – dr. Török Lajos esetéről, aki szintén több mint 400 ezer forintos számlát kapott. Ő azonban hiába próbálta bebizonyítani igazát, hogy ez a számla irreálisan magas, nem járt sikerrel. Jelenleg ott tart, hogy pert fontolgat, tudtuk meg tőle.

Lapunk azt is felvetette, törvényt kellene módosíttatni, hogy ne fordulhasson elő hasonló eset. Mint kiderült, Sebestyén László országgyűlési képviselőhöz (Fidesz) elért ez a felvetés (levélben kértük segítségét), hiszen a héten lakossági fórumot tart ez ügyben, amelyre meghívta az illetékes államtitkárt is. A fórum az ITC székház színháztermében december 6-án (csütörtökön) 11 órától lesz.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában