Helyi közélet

2012.11.17. 18:33

Szállópor koncentráció: Kazincbarcikán átlépte a tájékoztatási küszöbértéket

Kazincbarcika - Kazincbarcika Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a szállópor koncentráció a városban üzemelő automatikus mérőállomás adatai szerint november 15-én és 16-án 24 órás átlagban meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

Kazincbarcika - Kazincbarcika Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a szállópor koncentráció a városban üzemelő automatikus mérőállomás adatai szerint november 15-én és 16-án 24 órás átlagban meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.Az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi felügyelőség tájékoztatása szerint csütörtökön 7,1, pénteken pedig 12,5 százalékos volt a túllépés mértéke. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzését figyelembe véve a jövő hét közepéig a levegőminőség javulása nem várható.

Kazincbarcika Város Önkormányzata felhívja a lakosok figyelmét a megfelelő óvintézkedések betartására (rövidebb idejű szellőztetés; gyermekek, idősek, betegek védelme; tüzeléstechnológiai változtatás), hogy a szállópor koncentráció megnövekedése senki számára ne jelentsen egészségügyi problémákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában