Helyi közélet

2012.11.05. 16:21

Nyíllal lőtt le egy ebet a golopi polgármester

Golop - Lemondatná a polgármestert egy állatvédő alapítvány vezetője.

Golop - Lemondatná a polgármestert egy állatvédő alapítvány vezetője.Könnyes történetet mesélt el a közelmúltban az egyik bulvárlap: eszerint Kiss Lajos, Golop polgármestere íjával lelőtte Buksit, egy alig tíz kilós kutyát, akit gazdája olyannyira szeretett, hogy még az ágyát is megosztotta vele.

A lap szerint a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány elnöke egyeztetést kezdeményez a golopi önkormányzat képviselő-testületével, szeretné elérni, hogy váltsák le a polgármestert, aki ellen a rendőrség állatkínzás gyanújával folytat büntetőeljárást, mert ahogy fogalmazott „Egy faluvezetőnek jó példát kell mutatnia, de amit Kiss Lajos művel, azt nehezen nevezhetjük példamutató magatartásnak”.

Többekre is rátámadt

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa arról tájékoztatta portálunkat, hogy a Szerencsi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán valóban folyamatban van egy állatkínzás vétsége miatt indult eljárás.

Egy golopi lakos szeptember 19-én tett bejelentést a szerencsi kapitányságon, hogy a kutyáját nyílvesszővel megsebesítették, aminek következtében az állat kimúlt, mondta Egyedné Novodonszki Éva. Az eljárás jelenlegi fázisában a beszerzett vallomások alapján annyit lehet tudni az ügyről, hogy a kutya közterületen többekre rátámadt - az elkövetőre is -, aki nyílpuskájával rálőtt a kutyára. A férfi elismerte a cselekmény elkövetését, de azt mondta, nem állt szándékában megsebezni a kutyát, csak el akarta ijeszteni.

A „kutyagyilkosságról” beszámoló lapnak Kiss Lajos, Golop polgármestere korábban azt nyilatkozta, a kutya közmunkásokra támadt, ő csak elhárította a veszélyt. A bulvárlap azt is megpróbálta megtudni a polgármestertől, le kíván-e mondani, ám állítólag nyomdafestéket nem tűrő szavak kíséretében csapta le a telefont. Az eset kapcsán mi is megkerestük Kiss Lajost, aki azt mondta: amennyi „mocskot” ezzel kapcsolatban már ráraktak, inkább nem nyilatkozna az ügyről.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában