Helyi közélet

2012.11.14. 12:05

Nézőpont: Sál és sapka

<em>Na jó, nem vártam el, hogy kéz a kézben, a novemberi napsütésben egy tandem kerékpáron végigtekerjek alpolgármester urammal a hivatalosan is átadott új, miskolci kerékpárúton, de legalább lemehettünk volna a Városháztéri hivatal szomszédságába, hogy megsimogassuk a táblákat, vagy ne adj Isten egy-egy könnycseppet hullathattunk - volna - a szép sárga felfestésekre. Az pedig már igazi bónusz lett volna, ha esetleg bemutattak volna a sajtótájékoztatón egy virtuális utazást a Tiszaitól Diósgyőrig, hogy... Vagy esetleg... Közel 200 millából azt hittem futi. </em><strong>Juhász-Léhi István jegyzete.</strong>

Na jó, nem vártam el, hogy kéz a kézben, a novemberi napsütésben egy tandem kerékpáron végigtekerjek alpolgármester urammal a hivatalosan is átadott új, miskolci kerékpárúton, de legalább lemehettünk volna a Városháztéri hivatal szomszédságába, hogy megsimogassuk a táblákat, vagy ne adj Isten egy-egy könnycseppet hullathattunk - volna - a szép sárga felfestésekre. Az pedig már igazi bónusz lett volna, ha esetleg bemutattak volna a sajtótájékoztatón egy virtuális utazást a Tiszaitól Diósgyőrig, hogy... Vagy esetleg... Közel 200 millából azt hittem futi. Juhász-Léhi István jegyzete.Ehelyett tájékoztattak, s igazándiból semmi újat nem tudtunk meg. Vagyis dehogy. Elhangzott többek között, hogy "ezt lehetett kihozni az ügyből, mert völgy város vagyunk". Vagy: "higgye el mindenki, a legjobbat akartuk." És: "Miskolc is a hollandiai városok nyomdokaiba lép". Ejnye, bejnye! Mielőtt még az utóbbi kapcsán nyájas Olvasónk esetleg arra gondolna, hogy "cofee shopok" nyitnak a megyeszékhelyen el kell hogy keserítsük. Nem. Kerékpáros városként lehetünk egy kicsit hollandok.

Egyszóval élesben az elkövetkezendőkben nem igazán lesz képben az út. Egyszerűen azért, mert tél van. Persze erről meg az az örökzöld - picit átköltve - jut eszembe, hogy: "Anya, kimehetek kerékpározni? Kisfiam, hisz tél van! "Jó, jó tudom: sál, sapka, kesztyű..."


Elkészült a Tiszai pályaudvar és Diósgyőr között a közel 12 km hosszú kerékpárút az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programja keretein belül – hangzott el többek között a projektzáró sajtótájékoztatóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában