Helyi közélet

2012.11.07. 11:05

Nézőpont: Farkasűző

<em>Miskolcnak nincs szerencséje az utóbbi időben a beruházásaival. A városvezetés az elmúlt két évben három fontos projektet emlegetett sikersztoriként. Elsőként a tapolcai fejlesztéseket, mondván, milliárdokat nyerünk majd a benyújtandó pályázatra. Ám a kormány nem támogatta</em>. <strong>Hajdu Mariann jegyzete</strong>.

Miskolcnak nincs szerencséje az utóbbi időben a beruházásaival. A városvezetés az elmúlt két évben három fontos projektet emlegetett sikersztoriként. Elsőként a tapolcai fejlesztéseket, mondván, milliárdokat nyerünk majd a benyújtandó pályázatra. Ám a kormány nem támogatta. Hajdu Mariann jegyzete.Másodikként ott volt a selyemréti strandfejlesztés, amely remekül haladt, a cél előtt azonban az önkormányzat felbontotta a szerződést a kivitelezővel. Hogy miért? A felrakott csempék és az alkalmazott ragasztó nem felelt meg az előírásoknak, igaz, ezt a kivitelező tagadja.

A harmadik sokat emlegetett sikerprojekt a Diósgyőri vár rekonstrukciója. Már rég épülnie kellene. Most viszont ha jól értem, az önerővel van probléma, ezért húzódik a közbeszerzés.

Vagy nincs nagyobb baj, csak már farkast kiáltunk akkor is, ha nincs? Mi, miskolciak vagyunk már türelmetlenek?

Végül is úgy gondolom, érthető, ha pesszimisták vagyunk. Miskolcnak eddig is volt már néhány kudarcélménye, ott van például rémes hagyatékként az Avas szálló, az Aranycsillag vagy az Erzsébet fürdő.

Most mégis abban bízom, ez alkalommal nincs is farkas, jövőre elkezdődik végre a vár tornyainak visszaépítése. Az már egy másik kérdés, hogy mi szükség erre...


Miskolc - Miért nem kezdődött még meg a Diósgyőri Vár milliárdos rekonstrukciója? - kérdeztük többek között az illetékest.

Miskolc - Ha minden optimálisan alakult volna, akkor elméletileg már az idei esztendőre el kellett volna készülnie a diósgyőri vár több milliárdos rekonstrukciójának. Gyakorlatilag viszont tulajdonképpen egy kapavágás sem történt.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában