Helyi közélet

2012.11.22. 08:44

MSZP-s kérdőjelek a kórházi pályázat kapcsán

Miskolc - „Balmazújvárosban mondják meg, hogy ki legyen a kórházigazgató Miskolcon?” – e kérdés boncolgatására hívott össze szerdán sajtótájékoztatót az MSZP megyei elnöke, Gúr Nándor, a valamint a városi elnök, dr. Simon Gábor, mindketten országgyűlési képviselők, továbbá Földesi Norbert, a miskolci közgyűlés szocialista frakcióvezetője.

Miskolc - „Balmazújvárosban mondják meg, hogy ki legyen a kórházigazgató Miskolcon?” – e kérdés boncolgatására hívott össze szerdán sajtótájékoztatót az MSZP megyei elnöke, Gúr Nándor, a valamint a városi elnök, dr. Simon Gábor, mindketten országgyűlési képviselők, továbbá Földesi Norbert, a miskolci közgyűlés szocialista frakcióvezetője.A megyei elnök további kérdéseket sorolt, melyekkel azt is sejttette: a MISEK élére sikerrel pályázó dr. Tiba Sándor rokoni alapon győzött. Felvetette azt is: ha valóban olyan eredményesen vezette eddig a kórházat a másik jelölt, dr. Tóth László, akkor miért nem mellette döntött a GYEMSZI, a város javaslata ellenére: „talán ennyire dilettánsak?” Elhangzott az is: „Ennyire nem tudja a miskolci városvezetés, hogy mi a szándéka az állami vezetőknek”; illetve „ennyire nincs lobbyerejük?

A frakcióvezető arra adott választ, miért nem szavazott az MSZP-frakció a javaslattevő közgyűlési ülésen: azért, mert a MISEK Kft. gazdálkodását, működését illetően nincsenek képben, nincsenek hiteles információik.

Dr. Simon Gábor állította: ami most folyik, az az önkormányzatok kifosztása: jóval több forrást vonnak el, mint feladatot.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában