Helyi közélet

2012.11.13. 11:35

Mentőápolóra támadt a miskolci páciens

 Miskolc - Egy férfi megrúgott egy mentőápolót miközben az kórházba szállította őt. A rendőrség eljárást indított az elkövetővel szemben.

 Miskolc - Egy férfi megrúgott egy mentőápolót miközben az kórházba szállította őt. A rendőrség eljárást indított az elkövetővel szemben. A napokban a mentőszolgálat szállította kórházba azt a beteget, aki útközben a verbális agressziója mellett többször megpróbálta megrúgni a mentőápolót, ami egy alkalommal sikerült is. Miután az egészségügyi intézménybe megérkeztek, a férfi újra próbálkozott a támadással. A mentőápoló nyolc napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett a bántalmazás során.

A Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást a miskolci a gyanúsítottal szemben.

Információs háttér

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya még két évvel ezelőtt bűnmegelőzési tájékoztató matricát készített, melyben a lakosság figyelmét kívánta felhívni a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak következményeire. A matrica a legjellemzőbb elkövetési módok mellett, azok következményét rajzos képekkel illusztrálja, hangsúlyozva a cselekmények büntetésének mértékét is. Ez e fajta vizuális kommunikáció azon állampolgárok felé is könnyen elérhető és értelmezhető információkat biztosít, akik figyelmen kívül hagyják az írásos felszólítást.

Büntető Törvénykönyv - Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak: Aki a közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozza, intézkedésre kényszeríti, vagy eljárása alatt, illetőleg emiatt bántalmazza, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

- A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában