Helyi közélet

2012.11.21. 12:30

Megjelent a miskolci északi elkerülő út építési pályázata

Budapest, 2012. november 21., szerda (MTI) - Megjelent a Miskolcot északról - az M30-as gyorsforgalmi út és a 26-os főút között - elkerülő út második ütemének tervezésére, engedélyezésére és kivitelezésére szóló közbeszerzési kiírás - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

Budapest, 2012. november 21., szerda (MTI) - Megjelent a Miskolcot északról - az M30-as gyorsforgalmi út és a 26-os főút között - elkerülő út második ütemének tervezésére, engedélyezésére és kivitelezésére szóló közbeszerzési kiírás - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője a beruházással kapcsolatban az MTI-nek elmondta: a kormány jóváhagyta a kiemelt közlekedési projekt támogatását, amely a korábban tervezett 8 milliárd forint helyett csaknem 12 milliárd forintot tesz ki. A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként valósul meg 85 százalékos európai uniós, 15 százalékos hazai forrás segítségével. Hozzátette: a kivitelezéshez szükséges régészeti feltárás folyamatban van, az építési munkálatok 2013 elején megkezdődhetnek.

Az új, kétszer egy sávos út a mértékadó árvízszint fölött egy méterrel halad, így árvízvédelmi töltés szerepet is betölti; Miskolc, Felsőzsolca mellett Arnótot is megvédi az árvizektől - fűzte hozzá. Az útszakasz kivitelezése a tervek szerint 2014-ben befejeződik.

Az új út csaknem hat kilométer hosszúságban épül meg, a szakasz tartalmaz egy kétszer ötvenkét méteres nyílású Sajó-hidat, egy csomópontot autópálya felüljáróval, illetve négy földút csatlakozást.

Csöbör Katalin emlékeztetett, hogy a kormány egy hónapja kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket, így felgyorsulhatnak az eljárások.

- MTI - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában