Helyi közélet

2012.11.28. 17:11

Még nyomoz a rendőrség a Zsolcai árvíz ügyében

Felsőzsolca, Nyíregyháza - A kiegészítő szakértői vélemények elkészülte után foglalhat állást a rendőrség árvízügyben.

Felsőzsolca, Nyíregyháza - A kiegészítő szakértői vélemények elkészülte után foglalhat állást a rendőrség árvízügyben.Terhel-e valakit büntetőjogi felelősség azért, mert két évvel ezelőtt Felsőzsolcát váratlanul soha nem látott méretű árvíz öntötte el? Erre az egyszerűnek tűnő kérdésre már több mint két éve várjuk a választ, de további türelemre intette szerkesztőségünket az ügyben eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa, Tamásné Berki Bianka.

Mint a helyettes szóvivő munkatársunk kérdésére elmondta, a nyomozás jelenleg is folyamatban van, további kiegészítő szakértői véleményekre kell várni, meglapozottan csak ennek elkészülte után foglalhat állást a kérdésben a rendőrség.

Mint korábban már beszámoltunk róla, két feljelentés is befutott hasonló témában: az egyiket Milánkovics Ernő, a korábbi képviselő-testület tagja, a másikat - akkor még magánszemélyként - Nagy Zoltán, jelenlegi testületi tag tette.

A feljelentések nyomán gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás alapos gyanújával indultak eljárások, amelyeket egyesítettek, s ami immáron már több mint két éve húzódik - főleg azért, mert az árvízzel kapcsolatban temérdek olyan kérdést kell tisztázni, amelyekre csak a szakértő tudja a választ, ilyen speciális szakterülettel foglalkozó szakértő azonban csak 8-10 van az országban, ám a két évvel ezelőtt történtek rengeteg elfoglaltságot adtak nekik.

Felelősök nyomában

Milánkovics Ernő és Nagy Zoltán egymástól függetlenül megtett feljelentései szerint az árvíz kialakulását, annak okait nem lehet pusztán a természet nyakába varrni, abban emberi mulasztás is közrejátszhatott. A feljelentések szerint az árvízhez hozzájárulhatott az ártér beépítettsége, az M30-as autóút nem megfelelő megépítése, az árvízi védművek hiánya és a védekezésben tapasztalt hiányosságok. Ezek a feljelentők szerint felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, aminek tisztázását a hatóságoktól várják.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában