Helyi közélet

2012.11.06. 07:54

Még nincs hivatalos értesítés

Hétszázhuszonkét millió forint a végleges összeg, amiből megvalósíthatja projektjeit a Diósgyőri FC Kft?

Hétszázhuszonkét millió forint a végleges összeg, amiből megvalósíthatja projektjeit a Diósgyőri FC Kft?Diósgyőr Futball Club Korlátolt Felelősségű Társaság/be/SFP-1272/2012/Jóváhagyó határozat postázva/722 608 997 Ft – jelent meg mindezen információ a minap a Magyar Labdarúgó Szövetség azon táblázatában, amelyben az idei TAO-pályázatokat benyújtó klubok, gazdasági társaságok szerepelnek. Mindez azért érdekes, mert amikor legutóbb foglalkoztunk lapunkban a DFC Kft. anyagával, ugyanezen felsorolásban még a ,,miniszterek elé terjesztve" megjegyzés állt. Azért, mert minden, 300 millió forintnál nagyobb projekt esetén szükséges a két miniszter (a gazdasági, illetve az emberi erőforrás) jóváhagyása is. Amint arról már nem egyszer hírt adtunk, a kft. két TAO-s pályázatot nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, az egyiket 800 millió forint+ÁFA – ebből készülne el a stadion lelátóinak rekonstrukciója, – a másikat pedig 180 millió forint+ÁFA összegben (amelyből a füves játékteret építenék újra).

Nem érkezett válasz

Hétfőn megpróbáltunk utána járni annak: akkor ez azt jelenti, hogy a DFC Kft. zöld utat kapott a pályázatában megjelölt elképzelések megvalósítására? Előbb megkerestük a Nemzetgazdasági Minisztériumot (amelynél szűk egy hónapja úgy tájékoztattak, hogy a DFC Kft. programjainak elbírálása az érintett tárcáknál folyamatban van), ám érdeklődésünkre lapzártánkig nem érkezett válasz. Ugyanakkor az MLSZ-nél is próbáltuk megtudni, hogy az ,,új bejegyzés" pontosan mit takar, de sem a TAO ügyeket intézők, sem Roskó Zoltán operatív igazgató nem válaszolt elektronikus levelünkre.

Délután Dudás Hunort, a DFC Kft. ügyvezetőjét hívtuk fel hasonló kérdéssel, a klubirányító az alábbiakat mondta az Észak-Magyarországnak:

– Még semmilyen hivatalos értesítést, tájékoztatást nem kaptunk ezzel kapcsolatban, úgyhogy részletekről csak akkor tudok majd beszélni, ha ezek a birtokomban lesznek – jegyezte meg.

Egyelőre tehát azt sem tudni, hogy miként ,,jött ki" a 722 608 997 forint, és azt sem, hogy ennek fényében melyek lesznek azok a műszaki tartalmak, melyeken változtatni kell, vagy adott esetben el is kell hagyni a projekt megvalósítása során. Mindenesetre ha ez a döntés rövid időn belül hivatalossá válik, akkor is kétséges, hogy a szükséges formai előírások, követelmények (engedélyek beszerzése, stb.), valamint az időjárás miatt hozzá lehet-e kezdeni még az idén a munkákhoz.

ÉM-BCS,MI


15.10.2012 | Sürgős lenne a döntés, hogy időben megvalósulhasson a stadionprojekt Diósgyőrben.

05.10.2012 | Első ütemben hat stadionban (a győriben, a diósgyőriben, a kecskemétiben, a szombathelyiben, a kispesti Bozsik-stadionban és az újpesti Szusza Ferenc-stadionban) valósul meg az MLSZ ,,Stadionbiztonsági projekt”-je.

17.09.2012 | Budapest, 2012. szeptember 17., hétfő (MTI) – A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Diósgyőri VTK 800 millió forintos stadionrekonstrukciós pályázatot nyújtott be a hazai szövetségnek (MLSZ). A költségeket TAO-pénzből állnák, s legjobb esetben jövő áprilisra lenne kész a felújított aréna.

08.08.2012 | Miskolc – Mi lesz a diósgyőri műanyag atlétikai pálya sorsa? – tettük fel a kérdést még a múlt héten.

24.07.2012 | Miskolc – A Diósgyőri stadion felújítását az állami költségvetésből jövőre biztosan nem finanszírozzák.

16.07.2012 | A szakhatóságok július 9-én bejárást tartottak a DVTK-stadionban, és már csak apró elvégzendő dolgokat kértek az intézmény fenntartójától.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában