Helyi közélet

2012.11.25. 16:58

Magániztonságról civil érdeklődőknek

Miskolc - A héten fejeződött be a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központja és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete által szervezett „Magánbiztonsági Akadémia”.

Miskolc - A héten fejeződött be a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központja és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete által szervezett „Magánbiztonsági Akadémia”. A szeptember végén indított előadássorozatot a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya szakmai támogatásával tartották meg, s annak végén kitöltött tesztlapok kiértékelése után 28-an vehették át certifikációjukat.

Három fiatal hölgy is volt a végzősök között. Józsáné Lezák Dóra munkatársunk érdeklődésére elmondta, hogy az interneten talált rá a felhívásra, s mivel vonzódik a magánnyomozás iránt, úgy döntött, részt vesz az előadásokon. Ahogy mesélte, a közigazgatásban dolgozik, és mivel tudta, hogy munkatársai között is lehetnek érdeklődők, nekik is szólt a lehetőségről. Varga Erzsébet és Varga Judit, a két kolléganő is átvette certifikációját. Ahogy mesélték, az előadássorozattól azt kapták, amit vártak, és ha lehetőségük nyílik rá magánnyomozó-képzésben is szívesen részt vennének.

A Magánbiztonsági Akadémia célja az volt, hogy a szakemberek és laikusok megismerkedhessenek a kamara tevékenységével, feladataival, társadalmi szerepvállalásával és célkitűzéseivel. A szakma prominens képviselői mutatták be a személy- és vagyonvédelem egyes szakterületeit, azok szabályozási hátterét, tevékenységi körüket. A négy ismeretterjesztő, figyelemfelkeltő előadás után a résztvevők feltehetik kérdéseiket, megvitathatják tapasztalataikat, így interaktív fórumok alakultak ki.

Elsőként Galamb Péter, a kamara megyei szervezetének oktatási, képzési és minősítési bizottság elnökének tájékoztatta a megjelenteket a magánbiztonsági ágazat kialakulásáról, fejlődéséről, a jogi szabályozásokról, a tevékenységi területekről, kamarai feladatokról, oktatási képzési formákról, kapcsolódási lehetőségekről. Ezt követően Hornyik László, megyei kamara etikai bizottságának elnöke az élő erős őrzésről, Juhász István, a szervezet magánnyomozói elnöke a magánnyomozás jelentőségéről, a civil életben betöltött szerepéről tartott előadást, míg a biztonságtechnika szerepéről, vagyonvédelemi jelentőségéről Iványi Sándor biztonságtechnikai alelnök beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában