Helyi közélet

2012.11.14. 12:28

Lógás ellen rendőri segítséggel

Sátoraljaújhely - Iskolarendőr a gimiben: közös járőrszolgálatok az iskolakerülők kiszűrésére.

Sátoraljaújhely - Iskolarendőr a gimiben: közös járőrszolgálatok az iskolakerülők kiszűrésére.Jelentősen visszaszorult az iskolakerülések száma Sátoraljaújhelyen, miután a város három állami fenntartású középiskolájának és kollégiumának vezetői javaslatára október elejétől a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai az iskolák képviselőivel és a gyermekvédelmi szakszolgálat ifjúságvédelmi szakreferenseivel közös járőrszolgálatot hajtanak végre iskolaidőben. A közös ellenőrzés eredményeként a körzeti megbízottak – a rendőrségről szóló törvény alapján – ez idáig öt esetben állítottak elő iskolakerülő kamaszt, mivel az igazolatlanul hiányzó tanulók a szülői felügyelet alól engedély nélkül kivonták magukat. A megvizsgált esetekben a szülők természetesen mindig abban a hiszemben voltak, hogy gyermekük iskolában tartózkodik.

Az említett esetek mellett a rendőrkapitányság egy másik alkalommal is élt szabálysértési feljelentéssel, csak ezúttal egy gyakorlati oktatóval szemben. A mentor ugyanis a gyakorlati lehetőséget az előzetesen vállalt kötelezettsége ellenére sem biztosította, ám arra kérte a tanulókat, hogy ne menjenek vissza az iskolába és erről ne értesítsék az osztályfőnöküket. Az iskolakerülő-akció eredményeképpen az intézményvezetők jelzése alapján, jelentősen visszaesett az igazolatlan órák száma a városban tanuló középiskolás diákok körében.

A közös portyákon felül három körzeti megbízott iskolarendőrként is rendszeres látogatója és kapcsolattartója a középiskoláknak. Az intézményesített kötelék révén az egyenruhások szisztematikusan megjelennek a tanintézményekben, ahol a pedagógusoktól és a diákoktól is információkat kapnak az iskolákban és azok környékén esetlegesen felmerülő jogellenes cselekmények megelőzése érdekében.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában