Helyi közélet

2012.11.21. 17:03

LMP: „Vissza a kádári időkhöz az oktatásban”

Miskolc - „A kormány az államban és az államosításban hisz a szakpolitikák minden területén. Ez visszatérés a kádári időkhöz” – fogalmazott Zarándy Zoltán, az LMP oktatási bizottságának tagja miskolci sajtótájékoztatóján.

Miskolc - „A kormány az államban és az államosításban hisz a szakpolitikák minden területén. Ez visszatérés a kádári időkhöz” – fogalmazott Zarándy Zoltán, az LMP oktatási bizottságának tagja miskolci sajtótájékoztatóján.Kiemelte: az iskolák fenntartói feladatát a jövőben a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) végzi, ide 150 ezer munkavállaló és közel 3 ezer intézmény tartozik majd. A KIK munkáját 198 járási tankerületi központ támogatja, a kormány jelenleg 407 milliárd forintot tervez a rendszer működtetésére. Az LMP számításai szerint az üzemeltetésre remélt önkormányzati pénzek és az óvodák önkormányzati fenntartási kerete körülbelül 300-320 milliárd forint, tehát 170-200 milliárdos lyuk van az államosítás utáni rendszerben. A politikus hozzátette: bár a kormány deklarált célja az esélyegyenlőség javítása, a települések közötti különbség csökkentése, de jelenleg épp ennek az ellenkezője folyik. A kistelepüléseken az indokolt, megnövekedő állami szerepvállalás mellett a városok megfosztása önkormányzatiságuk egyik pillérétől nemcsak hiba, hanem bűn, fogalmazott Zarándy Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában