Helyi közélet

2012.11.09. 08:03

Kutyatámadás a komlóstetői iskolában - Játszani indult a szökevény

Miskolc - A kisfiút megviselte a kutyatámadás, de a pedagógusok jelesre vizsgáztak.

Miskolc - A kisfiút megviselte a kutyatámadás, de a pedagógusok jelesre vizsgáztak.„Én éppen akkor léptem ki az iskola épületéből, amikor a kutya már a kolléganőm kabátját szaggatta”, mondta munkatársunknak Urbancsikné Erika, az a pedagógus, akinek kijutott a kutyaharapásból.

A pitbull-szerű keverékkutya érdeklődését először az udvaron focizó gyerekek keltették fel, aztán az állat kipécézte magának Gézát, egy negyedikes kisfiút, akinek lábát, nadrágját rángatta. „Kiabáltunk neki, hogy rúgja le a cipőjét”, mesélte tovább a pedagógus. A kisfiú eleget tett a felszólításnak, a kutya pedig elszaladt a fél pár cipőjével, ám - vélhetőleg, miután rádöbbent, hogy nincs benne elegendő mennyiségű láb - újra a gyerek után vetett e magát. „A kollégananőm ekkor már átölelte a kisfiút, a testével próbálta távol tartani tőle a kutyát”, folytatta Urbancsikné Erika.

Ő ekkor avatkozott a küzdelembe, egy nála lévő táskával terelgette a kutyát, ami így új célpontot talált magának. Az eredmény: Erikát is több helyen megkapta az eb.

A kutya egy váratlan pillanatban beszaladt az épületbe, és ott is futott egy kört. Ekkor értek oda az iskola férfi dolgozói, akik kikergették az állatot az étkezőből és az udvarról is.

Az igazgató, Holló Gyula utasította a karbantartókat, hogy tartsák szemmel az állatot - ami még mindig ott leskelődött a kerítés mögött -, majd értesítette a mentőket és az állategészségügyi telepet. A kutya gazdájának barátja és a gyepmesterek csaknem egy időben értek az iskolába.

Visszaeső szökevény

Mint megtudtuk, az állat a szomszédos utca egyik kertes házának zárt udvarról szökött meg, míg gazdája dolgozott.

A fiatal hölgy maga is az iskola tanulója volt egykoron, és csütörtökön délelőtt ellátogatott alma máterébe, hogy bocsánatot kérjen a sérültektől, és hogy biztosítsa őket arról, hogy a kutyája által okozott kárt megtéríti. Gézával nem tudott beszélni, mert a kisfiú nem ment iskolába, de a pedagógusok elfogadták a kutyatulajdonos hölgy bocsánatkérését.

Megpróbáltuk megkeresni az iskolás kutya gazdáját, de csöngetésünkre senki sem nyitott ajtót, és a kutya hangja sem hallatszott ki a kapu elé. Mint megtudtuk, az eb korábban is megszökött már, így érthető, hogy most gazdája nem csak kennelbe zárta, de meg is kötötte.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikáció irodájának munkatársa arról tájékoztatta lapunkat, hogy a kutyatámadásról sem az iskola, sem a sérülteket ellátó egészségügyi intézmény nem tájékozatta a rendőrséget. Később, amikor állampolgári bejelentés alapján a hatóság tudomására jutottak a történtek, a rendőrség az önkormányzatnál „visszaélés kutyával” szabálysértés miatt kezdeményezte az állattartó felelősségre vonását.

ÉM-SZP


Miskolc - Egy kisfiút és egy tanítónőt harapott meg szerdán egy kutya a Komlóstetői Általános Iskolában.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában