Helyi közélet

2012.11.22. 09:36

Halálos közlekedési baleset Csobádon - Rendőrségi hírek Borsodból

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. november 21-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. november 21-én is több esetben történt rendőri intézkedés.Az elmúlt 24 órában megyénk útjain három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt és öt anyagi káros ütközés jutott a rendőrség tudomására.

Halálos közlekedési baleset történt szerdán a délutáni órákban Csobádon. A szemle adatai alapján egy 57 éves abaújszántói férfi terepjárójával Aszaló irányából tartott Encs felé, amikor Csobád belterületén elütött egy 72 éves nénit, aki az úttesten akart átmenni. Az idős asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett a baleset következtében, hogy a helyszínen az életét vesztette. A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt szakértők bevonásával indított büntető eljárást az ügyben.

Egy 18 éves miskolci fiatalember a délelőtti órákban Miskolcon a Lyúkóvölgyi úton haladt egy személygépkocsival. Vélhetően vezetéstechnikai hiányosságok, valamint a rosszul megválasztott sebesség miatt felborult a járművel, ennek következtében állapotos utasa könnyebben megsérült. Az elsődleges adatok alapján a balesetet az okozhatta, hogy az autó sofőrje egy szabályosan haladó gyalogos miatt félre rántotta a kormányt, a lendület erejétől az autó az oldalára, majd tetejére fordult. A Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Mezőkövesden egy személygépkocsi vezetője kanyarodása közben nem biztosított elsőbbséget egy kerékpárosnak, így azt fellökte. A 49 éves biciklis nyolc napon gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

Az Encsi Rendőrkapitányság járőrei két vezetői engedélyt vontak be, egyiket a halálos közlekedési baleset feltételezett okozójától, illetve másikat egy ittas sofőrtől.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a közlekedők fokozott óvatossággal és körültekintéssel vegyenek részt a forgalomban és tartsák szem előtt: Mindenkit haza várnak! A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebesség ellenőrzésre!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában