Helyi közélet

2012.11.21. 21:44

Gyorsítják a megye fejlesztését

Miskolc - Megalakult Borsod-Abaúj-Zemplén megye Gazdaságfejlesztést Segítő Tanácsadó Testület.

Miskolc - Megalakult Borsod-Abaúj-Zemplén megye Gazdaságfejlesztést Segítő Tanácsadó Testület.Dr. Mengyi Roland, a megye gazdasági fejlesztését koordináló miniszteri biztos, megyei közgyűlési elnök a hatékonyabb együttműködés és a megye fő fejlesztési pontjainak meghatározása, valamint a stratégiai célok végrehajtásának támogatása céljából életre hívta a Borsod-Abaúj-Zemplén megye Gazdaságfejlesztését Segítő Tanácsadó Testületet.

„Olyan testület jött most létre, amely működésével a megyében lévő gazdasági potenciál hatékonyabb kihasználásában, személyes kapcsolatokon keresztül pedig új befektetők idehívásában működhet közre – mondta dr. Mengyi Roland. – Ezen testület tagjai eddig is tevékenyen részt vettek a megye fejlesztésében, remélem a közös munka így hatékonyabb lesz. Vizsgáljuk az oroszországi Vologda régióval, a törökországi Tekirdag tartománnyal a gazdasági kapcsolatok kialakítását. Folyamatban van a kapcsolatfelvétel a spanyol Barcelona megyével és a kaliforniai Stanford Egyetemmel.”

A miniszteri biztos szerint még több működő tőkét, befektetést kell Borsod-Abaúj-Zemplénbe vonzani, és ezzel együtt még több munkahelyet kell létesíteni. „Ebben számítok a testület tagjainak segítségére” – tette hozzá.

A testület tagja lett az alapító dr. Mengyi Roland mellett Bihall Tamás Bokik-elnök, Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora, Ádám Imre a VOSZ megyei elnöke, Kálmán Erika BorsodChem-Wanhua Zrt. HR és Kommunikációs alelnöke és Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában