Helyi közélet

2012.11.07. 15:59

Észak-magyarországi civilszervezetek 640 millió forintot nyertek pályázaton

Miskolc, 2012. november 7., szerda (MTI) - Uniós pályázaton az észak-magyarországi régióból tizenhét civilszervezet nyert csaknem 640 millió forintot. A pénzből több mint 675 millió forint értékű fejlesztést valósíthatnak meg - tájékoztatta a Norda Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. az MTI-t szerdán.

Miskolc, 2012. november 7., szerda (MTI) - Uniós pályázaton az észak-magyarországi régióból tizenhét civilszervezet nyert csaknem 640 millió forintot. A pénzből több mint 675 millió forint értékű fejlesztést valósíthatnak meg - tájékoztatta a Norda Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. az MTI-t szerdán.A társaság közleménye szerint a "Civil szervezetek infrastrukturális fejlesztése" című pályázat alapvető célja volt a valós, közcélú, illetve a régió fejlődése szempontjából kiemelkedő fontosságú non-profit szervezetek működési hatékonyságának javítása, kapacitásuk növelése, társadalmi szerepük erősítése.

Az Új Széchenyi Terv keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyék alkotta észak-magyarországi régió tizenhét civilszervezete nyert 5-50 millió forintot. A nyertes egyesületek és alapítványok között társadalmi beilleszkedést segítő, ökumenikus, kulturális, természetvédelmi, természetjáró és hátrányos helyzetűek beilleszkedését segítő szervezetek egyaránt találhatók.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből tíz, Hevesből kettő, míg Nógrád megyéből öt pályázó nyert.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában