Helyi közélet

2012.11.08. 10:28

Beszökött az iskolába a kutya, és harapott Miskolcon

Miskolc - Egy kisfiút és egy tanítónőt harapott meg szerdán egy kutya a Komlóstetői Általános Iskolában.

Miskolc - Egy kisfiút és egy tanítónőt harapott meg szerdán egy kutya a Komlóstetői Általános Iskolában.A pedagógus jól van, csütörtökön már dolgozott, a kisfiút azonban kisebb sokkhatás érte, úgyhogy ő csütörtökön nem ment iskolába. A történtekről Holló Gyula iskolaigazgatót kérdeztük, aki lapunknak elmondta: a fél éves, közepes testalkatú, keverék kutya ebédidőben szökött be szerdán az iskola kapuján az udvarra. Itt megijedhetett, mert megharapott egy kisfiút, valamint a védelmére kelt tanítónőt. Ezután beosont az ebédlő ajtaján is. Itt kisebb fajta riadalmat keltett a gyerekek körében, a diákok sikoltoztak, felugráltak a székre. A kutya végül egy kör séta után visszaszaladt az udvarra. Az iskola pedagógusai és a karbantartók azonnal a helyszínre siettek, nehogy nagyobb baj történjen, az iskolaigazgató pedig hívta a mentőket, és értesítette az Állategészségügyi Központot is. A központ szakembere nem talált az állaton betegségre utaló jeleket.

Bocsánatot kért

Közben megérkezett a kutya gazdájának a barátja, aki végül hazavitte az ebet. Az igazgató megjegyezte: a kutya gazdája egyébként egy fiatal nő, aki egykor az iskola diákja volt, és nem tudja, hogyan szökhetett ki az eb a zárt udvarról, mivel ő napközben dolgozott. A nő egyébként csütörtökön bement az iskolába, és bocsánatot kért mindenkitől, főleg a sérültektől. A történtekért vállalja a teljes felelősséget, valamint a felmerülő költségeket. A kutya oltási papírjai rendben vannak, a gazda csütörtökön elvitte az ebet az állatorvoshoz, hogy bebizonyosodjon, nincs semmilyen betegsége.

Kéz- és lábsérülés

Az OMSZ miskolci irányítási csoportjának vezetője, Szalontai László az Észak-Magyarországnak megerősítette: szerdán délután 12 óra 36 perckor érkezett egy hívás: a Komlóstetői Általános Iskolában megharapott egy kutya egy negyedik osztályos gyermeket, valamint egy pedagógust. Kéz- és lábsérülésekkel szállították őket a DITRA Kft. által működtetett diósgyőri traumatológiai járóbeteg szakrendelésre.

Dr. Nagy Ferenc főorvos a DITRA Kft. vezetője az Észak-Magyarországot úgy tájékoztatta: a két sérült 8 napon belüli, felszínes sérüléseket szenvedett, azokat a járóbeteg-szakrendelésen ellátták. Minthogy a sérültek elmondása alapján a kutyának van tulajdonosa és általuk ismert is (kvázi tudták a kutya lakhelyét), a sérülteknek adták át a kutya megfigyelésére vonatkozó felhívást, azzal, hogy azt továbbítsák a kutya tulajdonosának. Az állatorvos értesítése ilyen esetben ugyanis a tulajdonos feladata. Amennyiben az egy- és a kéthetes vizsgálatok alkalmával is az igazolódik be, hogy a kutya egészséges, a sérülteket nem kell veszettség ellen beoltani. Kérdésünkre a főorvos elmondta: jelen esetben - a sérültek elmondása alapján nem történt szándékosság, továbbá a sérülések nyolc napon belüliek - a rendőrséget nem kellett hivatalból értesíteniük.

ÉM-HE,SZK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában