Helyi közélet

2012.11.30. 10:59

A miskolci nem tömeg, hanem tömeges közlekedés

Miskolc - Javítani kell a miskolci tömegközlekedésen – vallja a polgármester is.

Miskolc - Javítani kell a miskolci tömegközlekedésen – vallja a polgármester is. „A miskolci valóban tömegközlekedés, mert olyan ritkán jár, hogy mindig tömeg van a buszon és a villamoson” – fogalmazott egy felszólaló a legutóbbi miskolci közmeghallgatáson.

A panaszossal dr. Kriza Ákos polgármester is egyetértett, elmondta: valóban gondok vannak a helyi tömegközlekedésben, és arra kérte az MVK Zrt.-t, hogy a mentrendet vizsgálja felül.

„Miskolcnak 10 éve kiváló volt a tömegközlekedése, nem lehet, hogy ilyen rossz legyen, mint most” – fogalmazott.

- Mire gondolt Kriza Ákos, amikor arról beszélt, gondok vannak a tömegközlekedésben?

„A polgármester egyfelől a lakossági, képviselői jelzések alapján, másfelől a tömegközlekedést biztosító cég vezetőinek információi alapján tájékozódhat. A város tömegközlekedése sosem lehet elég jó, hiszen mindig lesznek olyan utasok, akik lemaradnak, akiknek várniuk kell. A tény az, hogy kevesebb pénzből csak kevesebbet lehet nyújtani, de abból meg kell kísérelni a legjobbat kihozni. A feladat nehéz, a munka óriási. Ha sok a panasz, akkor érdemes változtatni, ha mód és lehetőség van rá. Folyamatos a monitoring” – válaszolta Dobos Tímea városházi szóvivő.

- A polgármester, a közmeghallgatás óta tett lépéseket a közlekedési vállalattal közösen, hogy a problémákat megoldják?

„Igen, tett lépéseket. Folyamatos tájékoztatást kér az MVK Zrt-től, és a Miskolc Holdingtól, mert személyesen is közre akar működni a legjobb rendszer kialakításában. Ez idő és legfőképpen forrásigényes munka” – tudtuk meg.

- Azért, hogy nem jó a tömegközlekedés terhel-e valakit felelősség?

„A tömegközlekedés Miskolcon nem rossz. Az eddigi menetrend átalakítások is azt a célt szolgálták, hogy még jobb legyen. Polgármester nem azt mondta, hogy rossz, hanem azt, hogy még jobbá kell tenni” – fogalmazott a szóvivő.

- ÉM-NSZR -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában