Helyi közélet

2012.10.17. 12:14

Tüntetőkonvojokra nem, ellenőrzésekre számítani lehet

Miskolc - Bár a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője szerda reggel hét órától a megye teljes területére 24 órás fokozott ellenőrzést rendelt el, a miskolci tömegmegmozdulásokra különbusszal érkező „vendégtüntetőket” nem fogja a rendőrség konvojban a bejelentett demonstrációk helyszínére kísérni, tudtuk meg Egyedné Novodonszki Évától, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársától.

Miskolc - Bár a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője szerda reggel hét órától a megye teljes területére 24 órás fokozott ellenőrzést rendelt el, a miskolci tömegmegmozdulásokra különbusszal érkező „vendégtüntetőket” nem fogja a rendőrség konvojban a bejelentett demonstrációk helyszínére kísérni, tudtuk meg Egyedné Novodonszki Évától, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársától. A kérdés azért merült fel, mert a kiemelt kockázatúnak minősített sportesemények – ha a Diósgyőr itthon fogadja mondjuk az Újpestet vagy a Ferencvárost – alkalmával a szurkolói buszokat, illetve a személyautóval érkező vendégdrukkereket rendszeresen ilyen alakzatban „utaztatja” a rendőrség a város szélén felállított ellenőrző-áteresztő pontok és a stadion között. Mivel előreláthatólag a Jobbik avasi menetére és a cigány kisebbségi önkormányzat demonstrációjára is érkeznek más megyékből is résztvevők, indokolt lehet a fokozott figyelem, de a kommunikációs iroda szerint a rendőrség megfelelő erőkkel készül a rendezvényekre.

Egyedné Novodonszki Éva elmondta: a fokozott ellenőrzés célja a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása, ennek keretében a rendőrség személyeket igazoltathat, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatja, illetve azok rendezvények helyszínére történő bevitelét megtilthatja.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában