Helyi közélet

2012.10.11. 18:47

Tucatnyi váratlan vendég az Avason

Miskolc - Volt, ahol lyukra futottak, de a lakók többsége örült az ellenőrzésnek.

Miskolc - Volt, ahol lyukra futottak, de a lakók többsége örült az ellenőrzésnek."A polgármesteri hivataltól jöttünk" - kopogtak be közel 30 avasi lakásba csütörtökön a közterület-felügyelők. Mindez egy nagyszabású ellenőrzés része volt, amelynek keretében lépcsőházakat, kisboltokat, hajléktalanokat, kukázókat ellenőriztek. Az ellenőrzésen részt vettek még a rendőrség, a polgárőrség, a gyámhatóság, a Mihő Kft., az ÉMÁSZ, az ÁNTSZ, a szociális osztály munkatársai is. Konkrét címekre mentek, ahol problémás családokat ellenőriztek: lakcímkártyát, közegészségügyi állapotokat, illetve azt, hogy az ott élők nem lopják-e az áramot.

Az ellenőrzés a Szilvás utca 19. szám alatt indult. A közterület-felügyelők az első emeleti lakásoknál kezdték, de csak az egyikben nyitottak ajtót. Ott most mindent rendben találtak, igaz pár hónappal ezelőtt is ellenőrizték őket, akkor kiderült, lopják az áramot. A többi lakásban vagy nem voltak otthon, vagy nem akartak ajtót nyitni, de senki nem reagált a hatósági megkeresésre. A legfelső szinten pedig az egyik szomszéd tájékoztatta a közterületeseket, hiába kopognak, az ott lakók már öt éve nem élnek ott, kimentek Kanadába.

Az ellenőrizendő lakásokban élők nem vették jó néven, hogy tucatnyi váratlan vendégük érkezett, de többnyire szó nélkül alávetették magukat az igazoltatásnak. A szomszédok viszont örültek, volt aki annyira, hogy kiabálva adta a fészekrakós családok tudtára, hogy elege van már belőlük.

Kovács László Csaba, a közterület-felügyelet vezetője elmondta: az eddig ellenőrzéseknek köszönhetően eddig közel 50 lakásból költöztek ki a fészekrakós családok. Kérdésünkre, hogy télre várható-e, hogy ezek a lakók visszaköltöznek, elmondta: "Ezt nehéz megmondani, még most jön a hideg, meglátjuk."

A csütörtöki ellenőrzés eredményét péntekre ígérték.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában