Helyi közélet

2012.10.30. 16:32

Visszatértek, hogy megöljék

Miskolc - Elfogta a rendőrség a miskolci gitárművész támadóit, előzetesben vannak.

Miskolc - Elfogta a rendőrség a miskolci gitárművész támadóit, előzetesben vannak.

Elfogta a rendőrség azt a két miskolci férfit, akik a nyomozás adatai alapján minden ok nélkül támadtak rá egy férfira az avasi temetőben ez év márciusában, tájékoztatta lapunkat Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást március 23-án az akkor még ismeretlen elkövetőkkel szemben.

Mint ahogy akkor megírtuk, a támadás áldozata Tatár Iván, egy országhatárainkon kívül is ismert és elismert gitárművész volt. Akkor annyit lehetett tudni a bűncselekményről, hogy feltehetőleg többen támadtak az 55 éves férfira, akit olyan csúnyán összevertek, hogy az életét csak a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. Tatár Ivánt hetekig mesterséges kómában tartották, bízva abban, hogy az agyi vérömleny felszívódása után teljesen felgyógyulhat, de később kiderült, a brutális verés következtében memóriazavarai alakultak ki. A sértett hetekig nem volt kihallgatható állapotban, de a vallomásával később sem mentek sokra a rendőrök. A területre vezető utakat térfigyelő kamera látja, amelyek feltehetőleg az elkövetőket is rögzítették a temetőbe menet, vagy a bűncselekmény helyszínéről távoztukban.

Úgy tudjuk, a támadók és négy ismerősük szalonnát sütött a pincesoron, amikor Tatár Iván elment előttük. Konfliktus nem volt közte és a szalonnasütők között, ketten mégis utánamentek, és összeverték, majd miután visszatértek a társaságukhoz, azon tanakodtak, hogy meg kellett volna ölni a zenészt. Visszatértek a bűncselekmény helyszínére, de addigra már többen is voltak Tatár Iván körül, akik mentőt, rendőrséget hívtak.

A két miskolci támadót - egyikük 21, társa 19 éves - október 29-én vette bűnügyi őrizetbe a rendőrség, mondta még Dobi Tamás, hozzátéve: az eljárás során beszerzett szakértői vélemények alapján megváltozott a bűncselekmény minősítése is, így a megyei rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztálya emberölés kísérletével gyanúsítja a tetteseket, akiket öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethet a bírság. A területre vezető utakat térfigyelő kamera látja, amelyek feltehetőleg az elkövetőket is rögzítették a temetőbe menet, vagy a bűncselekmény helyszínéről távoztukban. Feltettük a kérdést a kommunikációs iroda munkatársának: ezeknek lehetett-e szerepe a tettesek elfogásában, illetve mi alapján sikerült kézre keríteni őket, de arra hivatkozva, hogy a rendőrség módszereiről nem beszélhetnek, nem kaptunk választ.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában