Helyi közélet

2012.10.16. 11:18

Mikor lesz új kivitelezője a Selyemréti Fürdőnek?

Miskolc - Hol tart a Selyemréti fürdő ügye? Mikor várható, hogy a város kiírja az új közbeszerzést?

Miskolc - Hol tart a Selyemréti fürdő ügye? Mikor várható, hogy a város kiírja az új közbeszerzést?A Miskolci Turisztikai Kft. még június közepén jelentette be: felbontja a Selyemréti fürdő kivitelezőjével, a Hajdú-Ép Kft.-vel kötött szerződést. Az indok az volt: a cég megszegte a vele kötött szerződést. Például a kivitelező nem a szerződésben meghatározott anyagokat építette be, engedély nélkül, a megbízó hozzájárulása nélkül használt más ragasztót és csempét – hangzott el az önkormányzat részéről még júniusban. Tutor Lóránt, a Hajdú-Ép Kft. vezetője azonban – ugyancsak júniusban – nonszensznek nevezte, hogy egy 1,2 milliárdos beruházást a csempék miatt veszélyeztet a városvezetés. Júniusban az is elhangzott: a város hamarosan újabb közbeszerzési eljárást ír ki.

Nincs több információ

Október van, így rákérdeztünk: sikerült-e azóta megegyezni a korábbi kivitelezővel, mikor írja ki a város az új közbeszerzést, téliesítik-e a területet, hogy ami eddig elkészült, az ne menjen tönkre a hidegben, illetve mikor kezdődhet a fürdőben a munka, illetve mikor folytatódhat az építkezés? Kérdéseinkre Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője annyit válaszolt: „Az igazságügyi szakértői vizsgálatok lezárultak, ennek alapján a közbeszerzés kiírásához szükséges műszaki tartalom kialakítás alatt áll. A hamarosan megindítandó közbeszerzési eljárásra tekintettel több információt jelenleg nem tudunk adni ezzel kapcsolatban.”

Tutor Lórántot is próbáltuk elérni telefonon, de eddig nem sikerült.

ÉM-NSZR


30.07.2012 | Miskolc - Lesz új kivitelezője és mikor a Selyemréti Strandnak? - ezt kérdeztük a holdingtól.

27.07.2012 | Miskolc - Nincs betemetve a Selyemréti Strand épülő medencéje - ezt jelezte most portálunknak Pásztor Imre, a holding kommunikációs igazgatója. Már délelőtt is feltettünk neki ezzel kapcsolatban kérdéseket, mivel egyik olvasónk jelezte, úgy látta, a medencéket betemették. Akkori kérdéseinkre azonban az volt a válasz: majd a jövő héten visszatérnek rá.

11.06.2012 | Miskolc - Mégsem lesz kész az idén a Selyemréti strand. Csúszás helyett a szerződésfelbontás mellett döntött az önkormányzat.

03.07.2012 | Miskolc - "A miskolciak nem fürödhetnek az idén a Selyemréten, mi azonban befürödtünk" - mondta Tutor Lóránt, a Hajdúép Kft. ügyvezetője.

11.06.2012 | Miskolc - Csöbör Katalin mit csinált egy hónappal ezelőtt a Selyemréti strand építésén?

11.06.2012 | Miskolc - A kivitelező egészen másképp látja a történetet.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában