Helyi közélet

2012.10.16. 18:13

Lassan megtelik a park

Cigánd - A hétből négy parcella már elkelt a Cigándi Ipari Parkban.

Cigánd - A hétből négy parcella már elkelt a Cigándi Ipari Parkban.A Cigándi Ipari Park területén már folynak az építési munkálatok. A bodrogközi város vezetése a 2010-es önkormányzati választások után azt tűzte ki célul, hogy megpróbálják megakadályozni a helyiek elvándorlását.

Munkahely kell

– Ezt pedig nem lehet másként megvalósítani, csak munkahely, munkahelyek teremtésével – mondja Oláh Krisztián, Cigánd polgármestere. – Munkahelyet önerőből alig tudunk teremteni, így nincs, nem volt más választásunk, meg kellett próbálnunk idecsábítani a vállalkozásokat, méghozzá azzal, hogy területet biztosítunk és ígéretet teszünk a szakképzett munkaerő biztosítására is.

2,5 hektáron

– Hét parcellát alakítottunk ki egy 2,5 hektáros területen – vezet körbe Gönczi Zsolt, a cigándi fejlesztési iroda munkatársa. – Az egyik területen egy önkormányzati Kft. üzemcsarnoka épül, amely novembertől településüzemeltetési feladatokat fog ellátni, egyebek között itt fogják majd gyártani a városszépítésnél felhasznált térköveket. a már elkelt parcellákon egy törökbálinti vállalkozó műanyag termékeket előállító üzemet épít majd, a szomszéd megyéből egy autómosó is idetelepül és a tervek szerint a közeljövőben egy tésztagyár is épül majd az ipari parkban. reményeink szerint a többi terület sem marad sokáig üresen, hiszen érdeklődők már vannak.

Gönczi Zsolt elmondta, a cigándi önkormányzat az ipari parkban létesített területekből nem akar hasznot húzni, a területre betelepülő vállalkozásoknak csak a parcella kialakításának költségeit kell megfizetniük.

Oláh Krisztián elmondta, ha csupán néhány tíz munkahelyet sikerül az ipari parkban létrehozni, az is nagy eredmény, hiszen ha here megy annak, hogy érdemes a Bodrogközben is befektetni, akkor nem csupán a vállalkozások fognak betelepülni a régióba, de ennek következtében a helyi családok sem fognak az elvándorláson gondolkodni.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában