Helyi közélet

2012.10.06. 21:14

Harmadszor ünnepelték szabadon a pálinkát

Füzér - Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nyitotta meg a füzéri pálinkanapot.

Füzér - Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nyitotta meg a füzéri pálinkanapot.A 2010-es választások előtt találkozott Horváth Jenő, Füzér polgármestere Matolcsy György jelenlegi nemzetgazdasági miniszterrel. Horváth Jenő megkérdezte, mivel lehetne egy kicsit kibillenteni a kátyúból Magyarország szekerét, amire Matolcsy György azt válaszolta, ha a Fidesz kerül kormányra, akkor például szabaddá teszik az országban a pálinkafőzést. Miután ez meg is történt, a füzéri polgármester ezt megünneplendő hozzálátott az első szabad pálinkanap megszervezéséhez. Mindezt Horváth Jenő mondta el október 6-án a 3. Szabad Füzéri Pálinkanap megnyitóján.

A történetet maga Matolcsy György is megerősítette, hiszen a nemzetgazdasági miniszter is jelen volt az október 6-i füzéri eseményen, ahol elmondta, a nap folyamán megtekintette a Füzéri várat is, ahol egy könnycsepp alakú ablakon is volt alkalma kinézni. Ez a könnycsepp pedig egyrészt arra emlékeztette, hogy október 6. a nemzeti gyász napja is, hiszen 1849-ben ezen a napon végezték ki az aradi vértanúkat, másrészt pedig az ünneplésé, hiszen a füzéri pálinkanap is azt bizonyítja, jó úton halad az ország.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában