Helyi közélet

2012.10.27. 11:20

Erzsébet-utalványból melegedhetnek a hódoscsépányi iskolások

Ózd-Hódoscsépány - Tizenöt tonna préselt papír brikettből fűthetnek a hódoscsépányi általános iskolában.

Ózd-Hódoscsépány - Tizenöt tonna préselt papír brikettből fűthetnek a hódoscsépányi általános iskolában.Nagyjából 1 millió forint értékű fűtőanyagot nyert Ózdon a Csépányi Általános Iskola. A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. még szeptemberben hirdette meg fűtéstámogatási pályázatát, amelyre a leghátrányosabb helyzetű régiókban található alap – és középfokú intézmények jelentkezhettek. Az érvénytelenített Erzsébet-utalványokból készült brikettekből országos viszonylatban 70 tonnányit osztottak szét, ennek a húsz százaléka több szállítmánnyal a hódoscsépányi iskolához kerül.

Csökkenteni a költségeket

- Hatalmas segítség ez számunkra – mondta Kovácsné Letanóczki Anna, iskolaigazgató. – Tavaly is jelentkeztünk, de akkor nem jártunk sikerrel. Ezután viszont folyamatosan figyeltük, hogy mikor írják ki a következő pályázatot, mert mindenképpen szerettünk volna csökkenteni a fűtésszámlánkon. A téli időszakban nagyjából három millió forintból tudjuk melegen tartani az iskolát, a most megkapott 15 tonna brikett ennek az egyharmadát fedezi. Az első szállítmányt most kaptuk meg, aminek a lepakolásában a gyerekek is közreműködtek.

A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. pályázatának köszönhetően hódoscsépányiak mellett egy pusztadobosi, egy vajdácskai, egy zsadányi és egy vilmányi iskola használhat föl a papírhulladékból préselt tüzelő anyagból. A brikettek érvénytelenített Erzsébet-utalványból készültek, a fűtőértéke a tűzifával azonos, ezért kiválóan alkalmas a fűtési számlák csökkentésére.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában