Helyi közélet

2012.10.19. 14:26

Demonstrációt tart a Jobbik Kerecsenden

Eger, 2012. október 19., péntek (MTI) - Demonstrációt tart a Jobbik a "cigánybűnözés" ellen vasárnap a Heves megyei Kerecsenden - jelentette be a párt szóvivője pénteken Egerben.

Eger, 2012. október 19., péntek (MTI) - Demonstrációt tart a Jobbik a "cigánybűnözés" ellen vasárnap a Heves megyei Kerecsenden - jelentette be a párt szóvivője pénteken Egerben.

Mirkóczki Ádám a menetet indokolva azt mondta, hogy bűnözési hullám lepte el az Egerhez közeli települést és a helybeliek a Jobbik segítségét kérték, mert a cigányság egy része élhetetlenné teszi a falut. A kialakult helyzetben a helybeliek már menekülnek a községből - tette hozzá.

Elmondta: volt olyan időszak, hogy egy héten belül öt bűncselekmény, kocsma- és boltfeltörés történt a településen és egy idős házaspárt, aki szóvá tette a tarthatatlan helyzetet, meg is vertek. Ez azt követően történt, hogy a bíróság - nem jogerősen - 325 ezer forint pénzbüntetésre ítélt egy mezőőrt, mert pofonvágott egy lopáson ért cigány fiatalt - tette hozzá.

Úgy vélekedett, hogy az elmúlt két évben nemhogy javult volna a közbiztonság, hanem romlott a helyzet és már nem jellemzően Észak-Magyarországot, hanem az egész országot megfertőzte a bűnözés.

A Jobbik nem pártpolitikai, hanem társadalmi kérdésként kezeli a "cigánybűnözést", és miközben a Fidesz, vagy az MSZP semmit sem tesz, a Jobbiknak fontos annak a felszámolása - hangoztatta a szóvivő.

A demonstráción - Mirkóczki Ádám ismertetése szerint - a rendőrség fokozottabb települési jelenlétét fogják követelni. A kerecsendi vonulást követően, még aznap a szintén Heves megyei Kisnánára látogatnak, ahol gyertyát gyújtanak annak az idős asszonynak a háza előtt, aki a napokban vált bűnözők áldozatává.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a Jobbik egri szervezete gyűjtést indít a mezőőr bírságának kifizetése érdekében.

A Jobbik szerdán Miskolcon demonstrált. Az avasi városrészbe szervezett szintén vonulásos tüntetésnek az volt a célja, hogy felhívja a kormány és a helyiek figyelmét: "elfogyott az emberek türelme", és "Magyarországon ma nincs közbiztonság".

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában