Helyi közélet

2012.10.15. 17:13

Az MSZP egymilliárdot szánna avasi lakótelepi lakások visszavásárlására

Budapest, 2012. október 15., hétfő (MTI) - Az MSZP azt kezdeményezi, hogy a kormány különítsen el egymilliárd forintot a miskolci Avas lakótelepen visszaélésekkel eladott lakások megvásárlására és a felhalmozódott rezsihátralékok rendezésére.

Budapest, 2012. október 15., hétfő (MTI) - Az MSZP azt kezdeményezi, hogy a kormány különítsen el egymilliárd forintot a miskolci Avas lakótelepen visszaélésekkel eladott lakások megvásárlására és a felhalmozódott rezsihátralékok rendezésére.

A szocialisták erről szóló határozati javaslatát négy borsodi képviselő ismertette hétfőn sajtótájékoztatón.

Gúr Nándor, Káli Sándor, Simon Gábor és Varga László azt javasolja, hogy az ingatlanokat a Nemzeti Eszközkezelő vásárolja meg, az állam pedig biztosítsa, hogy önkormányzati vagy belügyminisztériumi bérlakásként a térség eladósodott, hitelkárosult családjainak rendelkezésére álljanak.

Véleményük szerint ennek forrása például a debreceni stadion építésére vagy más "luxusberuházásokra" szánt összeg lehetne.

Káli Sándor korábbi polgármester a sajtótájékoztatón azt mondta: a miskolci önkormányzat 2010 előtt megtette a szükséges lépéseket a Fészekrakó-ügyként elhíresült, négy és fél milliárd forintos bűncselekmény-sorozat kezelése érdekében, így például kezdeményezte a jogszabályba ütközően új tulajdonos birtokába került lakások visszavásárlását, a fideszes városvezetés viszont leállította az intézkedéseket.

Simon Gábor az ügy hátteréről azt mondta: nagyjából 150-200 ingatlan jutott "bűnözői körök" tulajdonába, döntően olyan emberekhez, akik nem tudnak vagy akarnak a lakótelepi közösségbe beilleszkedni.

Varga László azt hangsúlyozta, hogy határozati javaslatuk még a büntetőeljárások lezárulta előtt lehetővé tenné a lakások megvásárlását és a rezsihátralékok rendezését, így biztosítva a társasházak működőképességét. Véleménye szerint mindez a lakások bérbeadása révén már középtávon megtérülő befektetés lehetne az államnak.

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke a Jobbik az avasi lakótelepre tervezett, a Magyar élet menete elnevezésű demonstrációjára utalva azt mondta: a masírozás, a feszültség növelése helyett megoldásokat kell találni, javaslatuk is ezt célozza.

- MTI -


Avas demonstráció nagyobb térképen való megjelenítése


Miskolc, 2012. október 13., szombat (MTI) - A Jobbik a Magyar élet menete elnevezésű, jövő szerdára tervezett megmozduláson valami, és nem valakik ellen demonstrál majd Miskolcon, az avasi lakótelepen - mondta Egyed Zsolt, a párt országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján, a borsodi megyeszékhelyen.

Miskolc - Az október 17-re tervezett Magyar Élet Menete szeretné felhívni a kormány figyelmét a rossz közbiztonságra, a rossz szociális helyzetre, az emberek kilátástalan helyzetére - kezdte szombati sajtótájékoztatóját Egyed Zsolt országgyűlési képviselő.

Miskolc - A civilek kérik a Jobbikot, ne vonuljanak fel az Avason, a párt nem enged, lesz felvonulás.

Budapest, 2012. október 12., péntek (MTI) - A Jobbik szerint Miskolc avasi lakótelepén radikális közrendvédelmi intézkedésekre és a "bitorolt" ingatlanok önkormányzati kisajátítására van szükség.

Miskolc - A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat október 17-én a "Hazáért, a Demokráciáért" elnevezéssel országos szintű ellendemonstrációt szervez.

Miskolc - Miskolc civil szervezetei nyílt levélben kérik az október 17-ére tervezett a „Magyar Élet Menete az Avason” címet viselő felvonulás szervezőit, hogy tegyenek le szándékukról. Ajánlják, hogy a felvonulás helyett keressék és találják meg az avasi közösség számára leghasznosabb megoldásokat.

Miskolc, 2012. október 12., péntek (MTI) - Az elmúlt időszak legnagyobb megmozdulására készül a cigányság Miskolcon október 17-én - mondta Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért elnevezésű szervezet vezetője pénteken miskolci sajtótájékoztatóján.

Miskolc - Jövő szerdán Miskolcon délelőtt fél 9-től este 9-ig több párt és szervezet is utcai demonstrációkat jelentett be.

Miskolc - A Jobbik vonulása és az ellene szerveződő demonstráció veszélyeztetheti az avasi közösségépítő programot.

Miskolc - „Demokrácia van, így, ha valaki engedélyt kap az tüntethet. A jobbikos felvonulás céljával azonban nem értek egyet, demagógnak tartom – ezt mondta dr. Nagy Kálmán, a terület országgyűlési képviselője. Azt is: az Avason rossz helyzetben élnek családok, őket próbálja a Jobbik maga mellé állítani. „Mi viszont mindent elkövetünk, hogy a nehéz sorsú családok helyzete jobb legyen” – fogalmazott.

Miskolc - „Ne jöjjenek ide, mit lázítanak, van elég baj az Avason.” A bajt is sorolták: éhezés, szegénység, bűnözés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában