Helyi közélet

2012.09.26. 09:12

Új vegyigyár épül Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Víztisztító vegyianyag-gyár alapkőletételét ünnepelhetjük szerdán Kazincbarcikán.

Kazincbarcika - Víztisztító vegyianyag-gyár alapkőletételét ünnepelhetjük szerdán Kazincbarcikán.

Víztisztító vegyianyag-gyárat épít Kazincbarcikán az osztrák Donau Chemie AG és leányvállalata, a Donauchem Kft. Az új vasklorid és polialumínium-klorid üzem, melynek szerdán teszik le az alapkövét, a Wanhua-BorsodChemben a gyártás során melléktermékként keletkező sósavat használja fel. A hatmillió eurósra tervezett beruházás során raktárat és töltőüzemet építenek Kazincbarcikán – olvashatták még februárban az Észak-Magyarországban.

Mint a társaság vezérigazgatójával, Franz Geigerrel készült interjúból kiderült, a jövő évi avatót követően 25 embernek adhat munkát az üzem. A barcikai gyárban százezer tonna polialumínium-kloridot és vaskloridot állítanak majd elő, amit 300-600 kilométeres sugarú körben szeretnének szállítani. A termékeket főleg lakossági és ipari víztisztító művek használják fel.

S hogy milyen szakemberekre lesz szükség a gyárban? A menedzsment mellett minőségellenőrzőt, labortechnikust, műszaki vezetőt, adminisztrátort és fizikai dolgozókat vesznek fel.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában