Helyi közélet

2012.09.20. 15:14

Tiltakozással színesíti a szüreti napot a Jobbik

Abaújszántó - Demonstrációt szervez a Szántói Szüreti Napra a Jobbik, a polgármester nem szeretné.

Abaújszántó - Demonstrációt szervez a Szántói Szüreti Napra a Jobbik, a polgármester nem szeretné.Hiába kéri az abaújszántói polgármester, Madár György a Jobbikot, hogy szombaton, a Szántói Szüreti Napon ne szervezzen tüntetést, a párt hajthatatlan. Mint arról korábban írtunk, a városban működő Kézmű Nonprofit Kft. eddig közel kétszáz dolgozót bocsátott el, de a többi munkavállaló sorsa is bizonytalan. Ráadásul felemelték a normájukat és csökkentették a fizetésüket. Emiatt szervez demonstrációt a Jobbik a településen.

Nem tenne jót

Az önkormányzat azonban már elkezdte a tárgyalást a kft. vezetésével, és mivel a cég állami tulajdonban van, a kormánynak is írtak levelet. Madár György hangsúlyozta, mindenképpen szeretnének megoldást találni a problémára, de ha a Jobbik a hét végén demonstrálni fog, ez csak árthat az ügynek. Hozzátette: a dolgozók is attól félnek, hogy a tiltakozás nem szolgálja majd az ő érdekeiket.

Két megoldás körvonalazódik, vázolta a polgármester. Van esély arra, hogy a cég stabilizálja helyzetét, és nem csökkenti tovább a létszámot. A másik lehetőség, hogy az önkormányzat segítségével egy cég veszi át az üzemet, ezzel biztosítva az emberek továbbfoglalkoztatását. Ebben az esetben az önkormányzat felügyeleti szerepet vállalna. Madár György tapasztalatai szerint a közhangulatnak sem tenne jót a demonstráció. A roma emberek ugyanis ellentüntetést kezdtek szervezni, mert azt hiszik, ellenük irányul a Jobbik akciója.

Két éve várnak

Megkerestük Jakab Pétert, a Jobbik megyei és miskolci alelnökét, a tiltakozás egyik szervezőjét, aki elmondta: a demonstrációt megtartják, hiszen a dolgozók két éve próbálnak megoldást találni problémájukra, de csak most kezdődtek tárgyalások, amikor a Jobbik nyilvánosságra hozta a helyzetet.

– Szívesen látjuk a polgármestert is, aki a demonstráción elmondhatja a dolgozóknak, hol tartanak a tárgyalások, vagy beszámolhat az egyeztetések sikeréről – tette hozzá az alelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában