Helyi közélet

2012.09.10. 16:22

Szegedi Mártonnál maradnak a város pénzügyei

Miskolc - Mivel Szegedi Mártont kizárták a Jobbikból, megszűnt a miskolci önkormányzat Jobbik frakciója, a pártnak ugyanis már nincs meg a frakcióalakításhoz szükséges három képviselője.

Miskolc - Mivel Szegedi Mártont kizárták a Jobbikból, megszűnt a miskolci önkormányzat Jobbik frakciója, a pártnak ugyanis már nincs meg a frakcióalakításhoz szükséges három képviselője.A kérdés az, ezzel együtt megszűnik Szegedi Mártonnak, a pénzügyi bizottság élén betöltött tisztsége is. Ha igen, ki lesz a bizottság új elnöke? Dobos Tímea városházi szóvivő szerint az Szervezeti és Működési Szabályzat nem tiltja, hogy független képviselő legyen bizottsági elnök.

Az MSZP frakcióvezetője, Földesi Norbert korábban, Szegedi Márton pártból való kozárásakor, nyílt levélben kérte a polgármestert – hogy a szokásjog értelmében – a legnagyobb ellenzéki párt kapja ezt a posztot. A szóvivő szerint azonban a kérdés nem aktuális, az igaz, hogy a bizottsági elnök személyére bármely képviselő tehet javaslatot, de jelen esetben nincs üres poszt, mivel Szegedi Mártonnak nem kell lemondania.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában