Helyi közélet

2012.09.26. 07:41

Speedet nem is találtak

Miskolc - Hamarosan befejeződik a kábítószer-kereskedéssel vádolt volt rendőrök ügye.

Miskolc - Hamarosan befejeződik a kábítószer-kereskedéssel vádolt volt rendőrök ügye.A rendőrtanúk meghallgatásával és szembesítésekkel folytatódott kedden a Miskolci Városi Bíróság dr. Kolláth Sándor vezette tanácsa előtt az a büntetőper, melynek öt vádlottja között két, korábban a repülőtéri rendőrőrs állományába tartozó – az ügy hatására leszerelt – rendőr is szerepel: az egyik, kábítószer-terjesztéssel vádolt miskolci férfi vallomása szerint ugyanis ők szállították számára a speed-port. Az ügy egyik érdekessége, hogy a rendőrség által lefoglalt kábítószerek között éppen speed nem volt, és a terjesztéssel vádolt férfi az anyag átadásának részleteiről gyakorlatilag minden meghallgatása alkalmával egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett.

Mint korábban megírtuk, az ügy öt vádlottja közül a két rendőr volt még előzetes letartóztatásban, egyiküket azonban nyáron óvadék ellenében szabadlábra helyezte a bíróság. Munkatársa – aki még mindig előzetes letartóztatásban van – a keddi tárgyaláson aktívan védekezett, az ügyet nyomozó rendőrök tanúkénti meghallgatását is az ő indítványa alapján tette lehetővé a bíróság. Az egyik tanú korábbi, bíróságon tett vallomásában azt állította, hogy a rendőrök „kényszerítették”, ám – miután a tanács elnöke nyomatékosan felhívta a figyelmét a hamis vád és a hamistanúzás törvényi következményeire – ezt kedden már úgy finomította, hogy „hatással voltak rá” a nyomozók. A rendőrök általában nem emlékezőnek vallották magukat, vagyis azt állították, már nem tudják pontosan, milyen körülmények között hallgatták ki az érintetteket, de a felvett jegyzőkönyvek megfelelnek a valóságnak.

A tanúk meghallgatásával a bizonyítási eljárás befejeződött, a tervek szerint a legközelebbi tárgyalási napon elhangzanak a perbeszédek, majd a bíróság határozatot hirdet.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában