Helyi közélet

2012.09.05. 19:07

MSZP: botrányos ülés, többmilliárdos tartozás

Miskolc - Botrányosnak nevezték a keddi, miskolci közgyűlési ülést dr. Simon Gábor és dr. Mokrai Mihály szocialista képviselők.

Miskolc - Botrányosnak nevezték a keddi, miskolci közgyűlési ülést dr. Simon Gábor és dr. Mokrai Mihály szocialista képviselők.Kijelentésüket azzal indokolták, hogy dr. Kriza Ákos polgármester megvonta egyik képviselőjüktől a szót, arra hivatkozva, hogy nem a napirendről beszél. „Ellenben a fideszes és KDNP-s képviselők beszélhetnek a napirendtől eltérő témáról is, és túlléphetik az időkeretet” – kifogásolták a képviselők.

De a város költségvetését, illetve annak módosítását is bírálták. Szerintük a város a fizetésképtelenség határán van. Ezt azzal indokolták, hogy 2,8 milliárdos lejárt szállítói számlatartozása van a városnak, ebből 1,7 milliárd az intézményeké. „A szocialisták vezetése alatt 680 millió forint volt ez az összeg, azaz a jelenlegi városvezetés megháromszorozta ezt a tartozást” – magyarázták.

Beszéltek arról is, hogy az önkormányzat elkészített egy egyensúlyi költségvetést, majd látva, hogy azzal nem pályázhatnak önhikire – önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került települések állami támogatására –, módosították azt egy rendkívüli testületi ülésen.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában