Helyi közélet

2012.09.04. 18:50

Miskolci közgyűlés - TDM, MÉSZ és önhiki

Miskolc - Rendkívüli ülést hívtak össze keddre, Miskolcon: önhikire pályázik a város.

Miskolc - Rendkívüli ülést hívtak össze keddre, Miskolcon: önhikire pályázik a város.Többek között ennek a határideje – szeptember 10-e – miatt volt szükség arra, hogy a szeptember 20-ra meghirdetett testületi ülés előtt még összeüljenek a képviselők. Az önhiki – önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került települések kormányzati támogatása – miatt kellett a város februárban elfogadott költségvetését módosítani, illetve elfogadni az első féléves gazdálkodási beszámolót.

A költségvetés kapcsán éles vita alakult ki a testületben. A városvezetés szerint Miskolc nehéz anyagi helyzetéért a szocialisták a hibásak, az ő örökségüket nyögi a város.

Adósságspirál

A szocialisták szerint azonban ők fejlesztették a várost, ehhez kellettek a hitelek. A jobbikos képviselők azonban úgy vélik, ideje lenne, ha megszűnne az oda-visszamutogatás. „A város fizetőképessége veszélyben van, az adósságszolgálat spiráljában egyre mélyebbre jutunk - fogalmaztak. A rendkívüli ülésen döntöttek a képviselők a Miskolci Építési Szabályzat módosításáról is, egészen pontosan az északi elkerülő út építési területéről oldották fel a tilalmat. Ami 2010-ben, az árvíz után került a területre. A napirend szerint ez egy technikai előterjesztés volt, azért vált szükségessé, hogy az út terveinek engedélyeztetését elkezdjék. A vita azonban nem maradt el: az MSZP szerint erre még a szocialista kormány adott pénzt, a Fidesz szerint nem erre, mert az árvízvédelem miatt új tervekre volt szükség.

A testületi ülésen egy új turisztikai cég is alakult, hogy pályázhasson a város a TDM-re.

ÉM-NSZR


Miskolc - Költségvetés módosítása, árvízvédelmi tilalom feloldása, új TDM létrehozása.

Miskolc – Rendkívüli testületi ülést hívott össze dr. Kriza Ákos polgármester keddre. A képviselők 3 napirendi pontot tárgyaltak. Kollégánk helyszíni tudósítása!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában