Helyi közélet

2012.09.04. 15:33

Már nem a verseny rendezése, a csapat összetétele a kérdés

Miskolc - Biztos, hogy lesz verseny a hét végén, a ,,lufipalánk pumpa” nem lehet akadály.

Miskolc - Biztos, hogy lesz verseny a hét végén, a ,,lufipalánk pumpa” nem lehet akadály.Mint arról a múlt héten beszámoltunk: egy héttel ezelőtt, hétfőn, az éjszakai órákban feltörték a a Miskolc Speedway salakmotoros klub miskolci, népkerti telepén található konténerét, – amely iroda és raktárhelyiségként is szolgál –, és innen többek között ellopták a biztonsági berendezés, a lufipalánk levegőfújóit, szám szerint hat darabot. Ezek a berendezések viszont nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy versenyt rendezhessenek, ugyanis a salakmotorosok testi épségét óvó lufipalánkot ezek látják el levegővel, a verseny folyamán.

A salakmotoros sportszervezet vezetője, Jacsó Tibor a berendezések ellopása után úgy nyilatkozott, hogy fogalma sincs arról, hogy honnan, hogyan fogják tudni pótolni ezeket az Egyesült Államokban gyártott szerkezeteket, a következő versenyig, amelyet szeptember 8-án rendeznek meg.

Ugyanis a Népkertben szombaton 15.30-tól a páros Európa-bajnokság egyik elődöntőjét kellene összehozni. Ezzel kapcsolatban arról érdeklődtünk Jacsó Tibornál, hogy sikerült-e az elmúlt napokban megoldani a lufipalánk levegőfújóinak eltűnésével keletkezett problémát.

– Szerencsére igen – mondta a sportvezető, akit arról is megkérdeztünk, hogy hogyan, ő azonban kitért a válasz elől. – Maradjunk annyiban, hogy szombaton sikerült ezt megoldani, és a lényeg az, hogy lesz ami a lufipalánkot működteti a páros Eb elődöntőn. Ezen már túl vagyunk, ettől sokkal már sokkal jobban foglalkoztat minket az, hogy kik alkotják majd a magyar csapatot.

Mint megtudtuk, a verseny szervezőjeként Jacsó Tibor kapta meg a salakmotoros szakág vezetésétől azt a lehetőséget, hogy a magyar együttest összeállítsa, és ő ehhez dr. Senyei Györgynek a segítségét kérte, aki korábban csapatvezetőként részese volt annak a sikernek, amelyet tavaly ért el ezen sorozat fináléjában a Magosi Norbert, Tabaka József duó, akik akkor ezüstérmet szereztek.

– Nem olyan egyszerű a helyzet, sajnos Magosi vállsérüléssel bajlódik, igaz, a múlt hét végén már versenyzett, de még nincs száz százalékos állapotban – kezdte a lehetséges csapattagok felsorolását Jacsó Tibor. – Nagyon jó lett volna, ha a 17 éves tehetség Benkő Roland el tud indulni az Eb-n, de neki a közelmúltban csonttörése volt, és a múlt heti orvosi vizsgálaton még két hét pihenőt írtak elő a számára. Tabakának sajnos műteni kellett a csuklóját a múlt héten, ő legközelebb októberben ülhet motorra. Szatmári László elviekben hadra fogható, de neki a technikai hátterével vannak gondjai, amelyet igyekszik, igyekszünk megoldani.

ÉM-BCS


Magosiról szólva

Magosi Norbert a hét végén újra motorra ült, s a krosnói meghívásos viadalon négy starthoz állás után 7 ponttal a 8. helyen zárt. De az eredménynél is fontosabb, hogy a magyar bajnok versenyen tesztelte a fájós vállát.

– Az orvosok javaslatára nem vártam tovább, azt mondták, ettől jobb mostanában már nem lesz, így újra motorra ültem. A krosnói pálya annyira gödrös volt, hogy minden porcikámat megmozgatta, de szerencsére bírtam a gyűrődést. Azt nem mondom, hogy fájdalommentesen versenyeztem, mivel a bal karomban lévő sérült izomköteg miatt még mindig nem tudom rendesen oldalirányba mozgatni a kezem – mondta Magosi Norbert.

A versenyző azt is elárulta, vállalja a szombati, Miskolcon megrendezendő páros Európa-bajnokság elődöntőjében való szereplést, bár a duó másik tagjáról még ő sem tud konkrétumot. Az biztos, Magosi Norbert a miskolci Eb futam előtt, pénteken este még a németországi Teterowban nemzetközi versenyen áll starthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában