Helyi közélet

2012.09.25. 15:55

DK: a városvezetés nem akarja látni az igazságot

Miskolc - A Demokratikus Koalíció (DK) miskolci képviselői szerint a miskolci városvezetés nem akarja tudni az igazságot fészekrakós ügyben. Mindezt Tompa Sándor és Varga Gergő képviselők mondták keddi sajtótájékoztatójukon. A témának azon előterjesztés adta az apropóját, amelyet csütörtökön tárgyal majd a testület.

Miskolc - A Demokratikus Koalíció (DK) miskolci képviselői szerint a miskolci városvezetés nem akarja tudni az igazságot fészekrakós ügyben. Mindezt Tompa Sándor és Varga Gergő képviselők mondták keddi sajtótájékoztatójukon. A témának azon előterjesztés adta az apropóját, amelyet csütörtökön tárgyal majd a testület.Szerintük a jegyző átlépett az ítélő bíró szerepébe. „Már tudja ki a felelős, meg is hozta megfellebbezhetetlen ítéletét. A baj csak az, hogy a büntetőügyek tárgyalása még folyik” – mondták a DK-s politikusok.

Úgy vélik, először az alapokat kellene tisztázni, ezért javasolják egy ideiglenes bizottság felállítását. Valamint azt, hogy kérje ki a város az Államkincstártól, hogy mely ingatlanok esetében történt állami kezességvállalás. „Tudjuk meg, a hitelező bank lehívta-e a kezességvállalást, mennyi a lakáson a közüzemi tartozás, köztük a miskolci szolgáltatócégeké, társasházaké? Állítsa össze a jegyző azt a listát, akik a várostól kaptak első lakáshoz járó támogatást, hogyan áll a helyzetük, mennyi a tartozásuk? Különítsük el a külterületekre beköltözők ügyét és ezen belül a MIK mutassa ki, mely önkormányzati telkeket használják jogcím nélkül vagy nem rendeltetésszerűen! Milyen bérleti díj stb. hátralékok keletkeztek itt?” – mondták a képviselők.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában