Helyi közélet

2012.09.20. 08:55

Dicséret, ahogy a pasik szeretik

A nők hozzá vannak szokva, hogy dicsérik őket. Kezdve a “jóleső” füttyintésektől, a barátnők elismerésén át egészen egy tuti pasi őszinte bókjaiig. De mi kell a férfinak?

A nők hozzá vannak szokva, hogy dicsérik őket. Kezdve a “jóleső” füttyintésektől, a barátnők elismerésén át egészen egy tuti pasi őszinte bókjaiig. De mi kell a férfinak?

A férfiak azonban – anyu áradozásait leszámítva – nincsenek hozzászokva a pozitív visszajelzésekhez, noha nekik is szükségük van rá. Viszont éppen amiatt, hogy kevés elismerést kapnak életükben a nőknek nincs könnyű dolguk ha valódi ego-löketet szeretnének adni életük párjának. És a tapasztalat hiánya miatt ne is várjuk, hogy ügyesen fognak reagálni kedves szavainkra.

Az Egy Nő tanácsai a pasi dicséretéről

“Én csődöröm”

Soha nem volt még olyan jó a szex, mint vele? Ne habozzunk ezt a tényt a tudtára adni. Ha a férfiak listát írnának, milyen dicséretet szeretnének kapni, a lista tetején mindenképpen a szexuális teljesítményük elismerése lenne. Érdemes a szavakon kívül egy jól időzített nyögéssel vagy remegéssel jelezni elégedettségünket, mert ezzel mutatjuk meg mivel is tesz minket ennyire boldoggá.

“Annyira (biztonságban, szépnek, boldognak vagy bármi, ami közvetlen kapcsolódik valamely erőfeszítéséhez) érzem magam melletted.”

A legőszintébb dicséret, amit adhatunk, és ennek nagyon is örülnek, mert szívből jön. Ha a férfi szeret valakit, sokat tesz azért, hogy imádottja jól érezze magát, ezért mindig jó ötlet tudatni, erőfeszítései nem hiábavalóak.

“Imádom a – kutyád, macskád, autód vagy bármi, amit fontosnak tart”

Mint fentebb említettük, a férfinak akadhatnak problémái a dicséretek fogadásával. Ebben segíthet, ha nem közvetlenül őt, hanem valami olyat dicsérünk meg, amit ő is fontosnak tart, ugyanakkor erősen kötődik hozzá. Így elkerülhetjük, hogy zavarba jöjjön.

“Mi lenne velem nélküled?” A férfiak akkor érzik jól magukat, ha szükség van rájuk. Legyen szó egy villanykörte kicseréléséről, vagy a mobilunk beállításáról kevés dolog tesz annyira boldoggá egy férfit, mint a tudat, hogy nélküle megállna az élet. Ha érzékeltetjük vele, hogy szükségünk van rá az nagyon egészséges büszkeséget ad neki.

“Nagyon keményen dolgozol”

A legtöbb nőt lenyűgözi, ha életük párja jó karriert tudhat magáénak, vagy rengeteg pénzt keres. De ha elismerésünket inkább a befektetett munka dicséretére hegyezzük ki, azzal egyrészről mi is többek leszünk más nőknél, másrészt sokkal jobban megmelengetjük vele a szívét.

“Csodálatos a családod, kedvelem a barátaidat”

A lányok nem mindig jönnek ki a férfi családjával, vagy barátaival. A család nem minden esetben fő fontosságú, de sose feledjük, hogy a barátai nagyon fontosak neki, és ha azt látja mi is elfogadjuk őket, nagyon boldoggá tesszük.

“Ez volt a valaha volt legjobb (randi, ajándék, borkóstoló vagy bármi, amivel éppen le akart nyűgözni)”

A nő meghódítására, avagy megtartására a férfiak szerint az egyik legjobb módszer, ha gyakran le tudják nyűgözni szívük választottját. Ha megerősítjük, hogy sikerrel jártak ebbéli igyekezetükben azzal nagy örömöt okozunk neki ráadásul a jövőben is számíthatunk hasonló igyekezetre.

“Imádom rajtad ezt a … (bármely ruhadarab)”

Noha a férfiak nem annyira divatőrültek azért jólesik nekik, ha megdicsérik ruházatukat. Ha másért nem legalább a próbálkozásért, hogy jól nézzenek ki megérdemelnek pár jópontot, elvégre miértünk öltöznek ki. Érdekes, de nem is annyira a kiválasztott ruhadarabon van a hangsúly, hanem azon mennyire jól néznek ki ők benne.

“Imádok veled lenni”

Ezzel tudathatjuk a férfival, hogy nem az számít, milyen jól néznek ki vagy mennyi pénzük van, hanem magukért szeretjük őket. A belső értékek elismerése nem csak a nők számára fontos.

“Wow, király vagy édes!”

Talán a tesztoszteron a ludas, de a pasik imádják a kihívásokat. Ha pedig megdicsérjük elért eredményeiket (különösen, ha azokhoz le kellett győzni másokat, mint például előléptetés, sport vagy valamilyen videójáték) a győzelem még édesebb lesz számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában