Helyi közélet

2012.09.14. 16:43

Diákok takarítottak a dombon

Miskolc - Iskolások szabadították meg a szeméttől a Kálvária dombot.

Miskolc - Iskolások szabadították meg a szeméttől a Kálvária dombot.Szorgos diákok lepték el péntek délután a Herman Ottó Múzeum mögötti Kálvária dombot. A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános iskola tanulói tanáruk, Bodonyi Hedvig irányításával szedték össze a szemetet a területen. A pedagógus lapunknak elmondta: tavaly szervezték meg először a munkát, de szeretnének ebből hagyományt teremteni. A hétvégén lesz a templom búcsúja, így fontosnak tartják, hogy erre az alkalomra szép tiszta legyen a domb tetején álló kápolna környezete. Harminc gyerek jelentkezett a munkára, alsósok és felsősök egyaránt. A legkisebbek a három kőfeszületet díszítették fel virággal, a nagyobbak pedig gumikesztyűt húztak, és összegyűjtötték a szemetet. A pedagógustól megtudtuk: a domb elhanyagolt és szemetes, mert sok hajléktalan itt húzza meg magát.

Azonban fontosnak tartják a közös munkát. Egyrészt azért, mert az iskola egyházi fenntartásba került, másrészt pedig azért, mert a pedagógiai munka egyik fontos eleme a munkára nevelés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában