Helyi közélet

2012.09.07. 17:09

Bár egy TDM már volt, most újra pályázik a város

Miskolc - Új TDM alakításáról döntött a miskolci testület kedden. Az ehhez szükséges turisztikai kft. is megalakult, a város pályázik a szervezet megalapítására.

Miskolc - Új TDM alakításáról döntött a miskolci testület kedden. Az ehhez szükséges turisztikai kft. is megalakult, a város pályázik a szervezet megalapítására.Miskolcnak már volt Turisztikai Desztinációs Menedzsmentje (TDM), melynek a tursztikai szakma képviselői voltag a tagjai, de a város kilépett ebből, elveszítve 44 millió forintot – hangzott el azon a pénteki sajtótájékoztatón, amelyet Földesi Norbert, az MSZP frakcióvezetője és Fedor Vilmos önkormányzati képviselő tartottak. A téma annak kapcsán merült fel, hogy most Miskolc újra pályázik TDM alakítására. A szocialista képviselők elmondták: ez év január 31-ig 75 TDM alakult az országban, ebből 32 támogatásban is részesült, nálunk komoly károkat okozott, hogy még mindig nincs ilyen szerevezet – jelentették ki. Problémaként említették azt is, hogy mivel nálunk nem létezett TDM, így a helyi vállalkozók pályázását is megnehezítették, hiszen egy TDM által támogatott vállalkozás plusz pontokban részesülhet.

„Ki a felelős azért, hogy ez történt? Mit tettek a város turisztikai szakemberei másfél évig? Illetve kik lesznek a tagjai az új TDM-nek? És ki fogja összeállítani a pályázathoz szükséges szakmai programot az október 15-i határidőig?” – kérdezték.

Kézben tartja

Nagy Júlia, a Miskolci Idegenforgalmi Marketing Kft. ügyvezetője pénteken szerkesztőségünk vendége volt. Többek között a szocialista frakció által felvetett problémákról is kérdeztük. Mint mondta: a TDM tagjait jelenleg is szervezik, és a Miskolci Turisztikai Egyesületen keresztül érvényesíthetik jogaikat. A szakmai anyag összeállítása kapcsán elmondta: „Szeretném kézben tartani a pályázatot, hiszen van gyakorlatom a megírásában. De a Miskolci Városfejlesztési Kft. és a turisztikai cég és a turisztikai szolgáltatók is a segítségemre lesznek.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában