Helyi közélet

2012.09.28. 16:15

Az Avason fogták meg a domonyvölgyi gyilkost

Miskolc - Avasi barátjánál vették őrizetbe a rablógyilkossággal gyanúsított szakáldi fiatalembert.

Miskolc - Avasi barátjánál vették őrizetbe a rablógyilkossággal gyanúsított szakáldi fiatalembert.Az Avasi lakótelepen fogták el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ erre kijelölt egységei azt a fiatalembert, akit a domonyvölgyi emberölés elkövetésével gyanúsítanak. Úgy értesültünk a környéken lakóktól, hogy a Középszer utca egyik társasháza előtt leparkoltak csütörtökön délután a rendőrök, és bementek a lépcsőházba, néhány perc elteltével már hozták is lefelé a fiatalembert, akinek csuklya takarta az arcát.

Mint korábban már beszámoltuk róla, hétfőn délután a gödöllői Szent István Egyetem parkolójában szállt be az elkövető egy egyetemen dolgozó nő sárga Opel Corsájába, majd nyolc kilométerrel távolabb, Domonyvölgy határában nyakon szúrta áldozatát és elhajtott a kocsijával. A járművet hétfőn este Emődön, a szennyvíztisztító felé vezető út mentén, az árokban találta meg a rendőrség. Az autóval a tettes lesodródott az útról egy ívesebb kanyarban, de már nem tudott vele továbbhajtani, mert a féltengelye is kitörött. Úgy tudjuk, a rendőrök az autóban a tetteshez tartozó biológiai mintákat is archiváltak.

A rendőrök a nyomokat követve Hejőbábára is eljutottak, szerdán éjjel helikopterrel vizsgálták át a település környékét. A gyilkossággal gyanúsított, 18 éves szakáldi fiatalembert végül nem szülőfalujában, hanem Miskolcon, az Avasi lakótelepen, a Középszer utca egyik társasházi lakásában fogták el a rendőrök. Egy barátjánál tartózkodott, aki semmit sem tudott a bűncselekményről.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a fiatalembert a bűncselekmény elkövetésében egyértelműen az anyagi haszonszerzés motiválta, áldozata autóját akarta megszerezni. Az elkövető kihallgatása pénteken délelőtt még tartott, végül a fiatalember beismerő vallomást tett. A rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat, és előterjesztést tett előzetes letartóztatása ügyészi kezdeményezésére. A fiatalember közösségi oldalakon fenntartott profiljai alapján tavaly érettségizett egy tiszaújárosi középiskolában, jelenleg pedig egy szakiskolában tanult. Közösségi oldalakhoz való vonzódása azon is látszik, hogy elfogásában nagy szerepe volt annak, hogy az elrabolt autót egy ilyen lapon hirdette meg eladásra.

ÉM-SZP


Három rablás, két szúrás, egy halott

A tettes elfogásával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón Mihályi István megyei főkapitány elmondta: a gyanúsított kihallgatása során két további bűncselekményt is beismert. Eszerint a fiatalember a múlt héten késsel megszúrt egy 62 éves nőt Hatvan külterületén, majd autóját elrabolva elhajtott. Ezt a járművet a rendőrök szerdán megtalálták Szakáld mellett egy árokban. A gyanúsított a most hétfői gyilkosság előtt pár órával Gödöllőn egy másik nő autójába is beszállt, és késsel próbálta arra kényszeríteni, hogy Aszód felé hajtson, az asszony azonban ellenállt, így a fiú kipattant a kocsiból és elmenekült. A nő feljelentést tett a rendőrségen, ám nem vették komolyan. A gödöllői kapitányság bűnügyi osztályvezetőjét Mihály István indoklás nélkül felmentette tisztségéből, és szolgálati kötelezettségszegés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, valamint fegyelmi vizsgálatot is indított.


Miskolc, Szakáld - A szakáldiak döbbenten értesültek arról, hogy a faluban élő 18 éves fiatalember a domonyvölgyi gyilkos. Azt mondták portálunknak, bizonyára valami félreértés történt, mert a fiút nagyon rendesnek és tisztelettudónak ismerik.

Budapest, 2012. szeptember 28., péntek (MTI) - Beismerő vallomást tett a rendőrségen az a 18 éves férfi, aki a gyanú szerint Bag és Domonyvölgy határában hétfőn meggyilkolt egy 32 éves gödöllői nőt - jelentette be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) vezetője pénteken Budapesten. Mihályi István közölte azt is, hogy indoklás nélkül felmentette a gödöllői rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetőjét.

Miskolc – Miskolcon, az Avasi lakótelepen fogták el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ erre kijelölt egységei azt a férfit, akit a domonyvölgyi emberölés elkövetésével gyanúsítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában